Jöleli irmik tatlısı

Konusu 'Tatlılar' forumundadır ve minel78 tarafından 28 Aralık 2008 başlatılmıştır.

    28 Aralık 2008
    Konu Sahibi : minel78
  1. minel78

    minel78 Aktif Üye Üye

    Katılım:
    23 Eylül 2008
    Mesajlar:
    19
    Beğenildi:
    0
    Ödül Puanları:
    76
    süt, şeker, irmik, vanilya, margarin bir tencereye alınır muhallebi kıvamına gelene kadar pişirilir.

    ıslatılmış borcama dökülüp soğuması beklenir.

    1 kg süt
    1 su bardağı irmik
    1 su bardağı şeker
    1 paket vanilya
    50 gr margarin
    üstü için mevsim meyvaları
    meyvaya uygun hazır jöle

    soğuduktan sonra (kivi ve ananas hariç çünkü bu meyveler jöleyi dondurmuyo) istediğiniz meyveyle süsleyip meyvelere uygun jöleyi dökünüz. Buzdolabında jölenin donmasını bekleyin.daha sonra servis yapabilirsiniz.
    afiyet olsun.