K in Deepfreezde,Derin Dondurucuda Saklanan Gdalar,K'a Hazrlk

Konusu 'Mutfak Püf Noktaları' forumundadır ve BarbunyaPilaki tarafından 16 Ağustos 2006 başlatılmıştır.

    16 Ağustos 2006
    Konu Sahibi : BarbunyaPilaki
  1. BarbunyaPilaki

    BarbunyaPilaki Yeni Üye Üye

    Katılım:
    12 Temmuz 2006
    Mesajlar:
    827
    Beğenileri:
    1
    Ödül Puanları:
    0
    Kızlar kış için hazırlık yapan varmı yapan varsa neyi nasıl yaptığınızı anlatırmısınız
    ben böyle şeylerle uğraşmayı çok seviyorum ama çoğu şeyleri bilmiyorum
    yazarsanız sevinirim
  2. 16 Ağustos 2006
    Konu Sahibi : BarbunyaPilaki
  3. bera-berrak

    bera-berrak Yeni Üye Üye

    Katılım:
    18 Temmuz 2006
    Mesajlar:
    467
    Beğenileri:
    0
    Ödül Puanları:
    0
    ben biber kuruttumm...dolmalık biberleri ayıkladım,bir kısmını 4-5 parçaya (dikine)ayırarak bir tepsiye yaydım,gölgede bıraktım:yes: kalan biberleri de yine ayıklayıp ipe dizdim,balkonun güneş gören kısmına astım:eyes: , bugün baktım epeyce olmuşlar,iyice kızarıp kuruyunca bez torbalarda 1(hatta 2 )yıl bile muhafaza ederek tüketebilirsiniz:smile: hem çok kolay hem de lezzetli:razz:
  4. 16 Ağustos 2006
    Konu Sahibi : BarbunyaPilaki
  5. onetimes

    onetimes Üye Üye

    Katılım:
    12 Temmuz 2006
    Mesajlar:
    747
    Beğenileri:
    0
    Ödül Puanları:
    16
    yarım kilo bamya ayıklayıp buzluğa koydum o kadar. daha tatile gitmedim gelince derin dondurucuyu doldurucam. dolmalık biber,fasülye, bamya,börülce koyucam o kadar zaten iki kişiyiz ben yemek ayrımı yapmıyorum bunlarda eşimin sevdiği yemekler o yüzden.
  6. 16 Ağustos 2006
    Konu Sahibi : BarbunyaPilaki
  7. eminem

    eminem Yeni Üye Üye

    Katılım:
    7 Ağustos 2006
    Mesajlar:
    3
    Beğenileri:
    0
    Ödül Puanları:
    0
    bende kış için bamya, taze fasulye ayıklayıp dondurucuya koydum.ayrıca 20 ad.mısır alıp ilave ettim.geçen yılda mısır alıp koymuştum lezzetinden birşey kaybetmedi. :eyes:
  8. 16 Ağustos 2006
    Konu Sahibi : BarbunyaPilaki
  9. Nazenin

    Nazenin Yeni Üye Üye

    Katılım:
    12 Temmuz 2006
    Mesajlar:
    42
    Beğenileri:
    0
    Ödül Puanları:
    0
    :smile: Ben tarhana yaptım, biber kuruttum, bezelye ayıklayıp dondurucuya yerleştirdim, tarhana biraz emek istiyor ama..
  10. 16 Ağustos 2006
    Konu Sahibi : BarbunyaPilaki
  11. acasiaa

    acasiaa Yeni Üye Üye

    Katılım:
    12 Temmuz 2006
    Mesajlar:
    13
    Beğenileri:
    0
    Ödül Puanları:
    0
    yani derin dondurucuya koymadan önce bir hazırlık yapıyomusun yoksa aldığın gibi koçanını ayıklayıp poşetleyip koyuyomusun ? ben daha önce fasulye koyarken sıcak suya bastırıp çıkarıp soğuttuktan sonra koyuyodum geçen sene sadece yıkayıp koydum tadı çok kötüydü arkadaşlar değişik bir işlem yapan varsa yazsın lütfen
  12. 16 Ağustos 2006
    Konu Sahibi : BarbunyaPilaki
  13. BarbunyaPilaki

    BarbunyaPilaki Yeni Üye Üye

    Katılım:
    12 Temmuz 2006
    Mesajlar:
    827
    Beğenileri:
    1
    Ödül Puanları:
    0
    Kızlar aslında bende dolmalık biber, patlıcan kuruttum
    reçel yaptım dondurucuyada bir şeyler koyuyorum bu gün turşuda kuracağım ama konserve çemen v.b. şeyler nasıl yapılır bilmiyorum ben onlardanda yapmak istiyorum
    İlgilendiğiniz için hepinize çok teşekkür ederim
  14. 16 Ağustos 2006
    Konu Sahibi : BarbunyaPilaki
  15. Nazenin

    Nazenin Yeni Üye Üye

    Katılım:
    12 Temmuz 2006
    Mesajlar:
    42
    Beğenileri:
    0
    Ödül Puanları:
    0
    acasia, ben mısırı haşlayıp tanelere ayırıyorum ve o şekilde paketleyip yerleştiriyorum, salatalara garnitürlere kullanmak için çok güzel oluyor, birde mısırı bütün olarak kabuklarından bir iki dal üzerinde bırakıyorum o şekilde paketleyip dalaba koyuyorum, kışın çıkarıp üzerinde kalan bir kaç dalını soyup haşlıyorum o şekildede kullanabiliyorum, tavsiye ederim..
  16. 16 Ağustos 2006
    Konu Sahibi : BarbunyaPilaki
  17. XSXila

    XSXila Yeni Üye Üye

    Katılım:
    1 Ağustos 2006
    Mesajlar:
    267
    Beğenileri:
    0
    Ödül Puanları:
    0
    ben fasulyeyi ayıklayıp soganla kavurup ,soguyunca buzdolabı poşetlerine koyuyorum.pişirecegimde az çözdürüp,üzerine domates ,salça vs..iresini ekli yorum.hep böyle yapıyorum.kışın acil misafir gelince rahat oluyor.düşünsenize sogan dograma derdi yok.
  18. 16 Ağustos 2006
    Konu Sahibi : BarbunyaPilaki
  19. XSXila

    XSXila Yeni Üye Üye

    Katılım:
    1 Ağustos 2006
    Mesajlar:
    267
    Beğenileri:
    0
    Ödül Puanları:
    0
    nazencim sende bana tarhana tarifini yazarmısın.yapmayı istiyorum tarif yok.teşekkürler.
Benzer Konular: DeepfreezdeDerin Dondurucuda
Forum Başlık Tarih
Mutfak Püf Noktaları İçli köfte derindondurucuda nasıl saklanır? :( 2 Mart 2014
Mutfak Püf Noktaları Gıdaların Derin Dondurucuda Saklama Koşulları 29 Eylül 2012
Mutfak Püf Noktaları neyi ne şekilde dondurucuda saklayacağız hanımlar??? 13 Haziran 2012
Mutfak Püf Noktaları dondurucudan çıkan kızartmalar 8 Haziran 2012
Mutfak Püf Noktaları Besinleri derin dondurucuda nasıl saklarız? 27 Mart 2012