Kabak Dilimleri

Konusu 'Dolmalar' forumundadır ve you_know tarafından 11 Temmuz 2010 başlatılmıştır.

    11 Temmuz 2010
    Konu Sahibi : you_know
  1. you_know

    you_know Ne bu neşe ? Pro Üye

    Katılım:
    13 Mayıs 2009
    Mesajlar:
    18.749
    Beğenildi:
    89
    Ödül Puanları:
    203
    Misafirlerinize yapabileceginiz ikramlık

    Kabakları kabak oyacağının tırtıklı kenarı ile (yoksa çatallada olabilir) boyuna çizgiler oluşacak şekilde kazıyın. Dolma yapar gibi ortadan ikiye keserek içlerini oyun.Dip kısımlarınıda açmayı unutmayın.

    *
    4-5 tane iri dolmalık kabak
    *
    dere otu
    *
    sarımsaklı yoğurt
    *
    kırmızı biberli yağ

    İçi için:

    *
    yarım kg kıyma
    *
    2 tane iri kuru soğan
    *
    yarım su bardağı iri bulgur
    *
    tuz,karabiber,pulbiber
    *
    3 kaşık sıvı yağ
    *
    arzuya göre kıyılmış dere otu

    *Kuru soğanları robottan geçirin yada rendeleyin.Diğer malzemeleride ekleyin.Arzuya göre dere otunu ilave edin.
    *Yoğurduğunuz iç malzemeyi dolma yapar gibi kabaklara bastırarak doldurun.Doldurduğunuz kabakları 1,5 - 2 cm kalınlığında yuvarlaklar halinde dilimleyin.Genişçe bir teflon pilav tenceresinin dibine 2 kaşık kadar sıvı yağ koyun,dilimleri yan yana tencereye dizin.

    *Bu şekilde bütün dilimleri iki üç kat üst üste dizin.Kabak dilimlerinin ilk katını örtecek kadar sıcak su ve tuz ilave edin.Kısık ateşte kabaklar yumuşayana kadar pişirin.Gerekirse ara ara kontrol ederek sıcak su ilave edin.

    *Servis tabağına aldığınız kabakların üzerine sarımsaklı yoğurt, kırmızı biberli yağ ve dere otu koyup afiyetle yiyin.
     
  2. 11 Temmuz 2010
    Konu Sahibi : you_know
  3. you_know

    you_know Ne bu neşe ? Pro Üye

    Katılım:
    13 Mayıs 2009
    Mesajlar:
    18.749
    Beğenildi:
    89
    Ödül Puanları:
    203
    [​IMG]

    [​IMG]
    alıntıdır.
     
  4. 12 Temmuz 2010
    Konu Sahibi : you_know
  5. ozde-01

    ozde-01 Popüler Üye Üye

    Katılım:
    10 Aralık 2007
    Mesajlar:
    753
    Beğenildi:
    1
    Ödül Puanları:
    106
    Elinize sağlık, görüntü çok cezbedici.
    Bitlis'in katıklı dolması vardır, ona benzemiş yalnız onda dolma içine reyhan ilave edilir.
     
  6. 12 Temmuz 2010
    Konu Sahibi : you_know
  7. you_know

    you_know Ne bu neşe ? Pro Üye

    Katılım:
    13 Mayıs 2009
    Mesajlar:
    18.749
    Beğenildi:
    89
    Ödül Puanları:
    203
    afiyet olsun canım
     
  8. 4 Ocak 2011
    Konu Sahibi : you_know
  9. uyuzum

    uyuzum aşksın sen oğlum..... Üye

    Katılım:
    17 Eylül 2010
    Mesajlar:
    673
    Beğenildi:
    3
    Ödül Puanları:
    63
    ay ben yeni gördüm bu konuyu ama süper bi görüntüsü var....ellerine sağlık.........
     
  10. 4 Ocak 2011
    Konu Sahibi : you_know
  11. cevza

    cevza Aktif Üye Üye

    Katılım:
    12 Ocak 2010
    Mesajlar:
    67
    Beğenildi:
    1
    Ödül Puanları:
    76
    Hımmm :) güzel görünüyo ellerine sağlık you_know.....
     
  12. 16 Haziran 2011
    Konu Sahibi : you_know
  13. paytak_paytak_kosan_koala

    paytak_paytak_kosan_koala Popüler Üye Üye

    Katılım:
    1 Aralık 2009
    Mesajlar:
    4.491
    Beğenildi:
    1.273
    Ödül Puanları:
    163
    resim harika görünüyoo... tam da öğle vakti,acıktım galiba... :KK56::KK56:
     
  14. 12 Mart 2015
    Konu Sahibi : you_know
  15. sekerparecim

    sekerparecim Geçici Olarak Hesap Pasiftir ! ÜZGÜN Üye

    Katılım:
    27 Ocak 2015
    Mesajlar:
    400
    Beğenildi:
    11
    Ödül Puanları:
    33
    ellerinize sağlık :) paylaşım için teşekkürler :)