Kabak greten

Konusu 'Sebze Yemekleri' forumundadır ve Elif tarafından 27 Ocak 2009 başlatılmıştır.

    27 Ocak 2009
    Konu Sahibi : Elif
  1. Elif

    Elif Onur Üyesi Pro Üye

    Katılım:
    12 Temmuz 2006
    Mesajlar:
    24.627
    Beğenildi:
    5.162
    Ödül Puanları:
    438
    [​IMG]



    3 orta boy kabak 300gr kiyma
    250gr cig krema
    200gr rendelenmis kasar peyniri
    2 dis sarimsak
    2 kasik salca
    bir tane sogan,biraz siviyag
    tuz
    karabiber
    kirmizibiber
    kekik

    öncelikle kabaklar yikanip firin kabina kabaklar yemeklik seklinde dogranir. diger yandan tencereye siviyag konur kiyma konur ve kavrulur,yemeklik dogranmis sogan ve sarimsak eklenir,sogan kavrulunca salcayida koyup karistirin baharatlarida ekleyin kiymali karisima bir cay bardagina yakin su ekleyip tencerinin kapagini kapatip bes dakika falan pisirin.pisen kiymanin altini kapatinca cig kremayi ekleyip karistirin.bu karisimi kabagin üstüne dökün ve 200-250 derece önceden isitlmis firina koyun,suyunu cekmeye yakin kasari ekleyin suyunu cok cekerse kuru olur.kasar peyniri kizarinca firindan cikarin ve üstünü tepsiyle kapatin sicak olarak servis edin afiyet olsun. not- kabak sevmeyen birisi dahi bu yemegi cok sever oldu ,ben bu atrifi arkadasimdan aldim kendi ürünüdür cok seveceginizden eminim.