kabak karnıyarık

Konusu 'Sebze Yemekleri' forumundadır ve ekim2009 tarafından 20 Temmuz 2009 başlatılmıştır.

    20 Temmuz 2009
    Konu Sahibi : ekim2009
  1. ekim2009

    ekim2009 Guru Üye

    Katılım:
    11 Mayıs 2009
    Mesajlar:
    8.146
    Beğenildi:
    14.248
    Ödül Puanları:
    288
    kabaklar orta boy ve aynı ebatta olmalı

    kabaklar tıraşlanıp sandal şeklinde oyulur
    soğan ve biber yemeklik doğranır

    8 kabak
    400gr kıyma
    2 orta boy kuru soğan
    2-3 yeşil biber
    2 domates(üstüne konacak)
    6-7 dal maydanoz
    2-3 kaşık salça
    ayçiçek yağı
    tuz karabiber kırmızı pul biber
    bir çimdik kimyon

    ısıtılmış yağda orta ateşte kabaklar çevrilerek her tarafı kızartılır, fırın kabına yerleştirilir.
    yarım çay bardağından biraz az sıvı yağda soğanlar ve biber pembeleşinceye kadar kavrulur kıyma konur 2dk. kavurduktan sonra 2 kaşık salçası katılır 1dk. daha kavrulur tuzu ,baharatları eklenir altı kapatılır ..hemen üzerine maydanoz doğranır karıştırılır iç malzeme kabaklara doldurulur üzerlerine dilimlenmiş domates konur..1 kaşık salça 1 çay bardağı suda ezilir az tuz katılır fırın kabına dökülür 180-200 derecede 20 dk. fırınlanır. afiyet olsun
     
    Son düzenleme: 20 Temmuz 2009
  2. 19 Ekim 2010
    Konu Sahibi : ekim2009
  3. Ecisss

    Ecisss Popüler Üye Üye

    Katılım:
    24 Haziran 2010
    Mesajlar:
    376
    Beğenildi:
    60
    Ödül Puanları:
    108
    Bunun patlıcan ile olan tarifi lazım bana, çok aciill. Arkadaşlar internette bir sürü tarif var ama sizden başkasına güvenemiyorum. Yardım lüütfeen. Bu tarif de süper olmuş, emeğine sağlık:)