kabak mücveri

Konusu 'Sebze Yemekleri' forumundadır ve chatlak tarafından 27 Mayıs 2008 başlatılmıştır.

    27 Mayıs 2008
    Konu Sahibi : chatlak
  1. chatlak

    chatlak özgür Üye

    Katılım:
    26 Ekim 2006
    Mesajlar:
    595
    Beğenildi:
    2
    Ödül Puanları:
    86
    mücver saysinde kabak dolmasından çıkan içi değerlendirebiliyoruz :)



    1 Kg kabağın içi
    6 Adet taze soğan
    3 Kahve fincanı un
    1 Demet dereotu
    Yarım demet maydanoz
    3 Adet yumurta
    1 Çay kaşığı kabartma tozu
    Kızartmak için sıvı yağ
    Tuz, karabiber ve kırmızı biber

    * Kabak dolması yaparken çıkarttığınız kabak içlerini rendeleyin.
    * Taze soğanı, dereotu ve maydanozu incecik kıyıp yumurtaları kırın.
    * Kırmızı biber, karabiber ve tuzla birlikte kabağa karıştırın.
    * Un ve kabartma tozunu azar azar bu karışıma yedirin.
    * Geniş bir tavaya biraz sıvı yağ koyun.
    * Elde ettiğiniz kabaklı bulamaçtan 1-2 kaşık alıp tavaya koyun ve kaşıkla yassılaştırın.
    * Mücverlerin birbirine yapışmaması için aralarında boşluk bırakın.
    * Çevirip diğer yüzlerini de kızarttıktan sonra kağıt mutfak havlusunun üzerine çıkartıp, fazla yağlarının süzülmesini sağlayın.
    * Soğumasını beklemeden yanında yoğurtla servis yapın.
    * NOT : Dilerseniz harcın içine 150 gr beyaz peynir de katabilirsiniz.
    * Tavaya fazla yağ koymamaya dikkat edin, aksi halde mücverlerin formu bozulur.
    * Arzu ederseniz harcın içine sarımsak ta koyabilirsiniz.
     
  2. 28 Temmuz 2008
    Konu Sahibi : chatlak
  3. oya_konuk

    oya_konuk Aktif Üye Üye

    Katılım:
    28 Temmuz 2008
    Mesajlar:
    10
    Beğenildi:
    0
    Ödül Puanları:
    76
    sizi tebrik ediyorum en güzel mücver sizin mücver
    elinize sağlık
     
  4. 1 Ağustos 2008
    Konu Sahibi : chatlak
  5. asu26

    asu26 Guest

    3 kahve fincanı kaç yemek kaşığı yapıyor bende kahve fincanı yokta...birde peyniri ne zaman koyuyoruz içine?cevap verirseniz cok sevinirim.daha önce hiç kabak mücveri yapmadım yardımcı olursanız cok sevinirim.birde kısık ateste mi yoksa yüksek atestemi pişiricez?
     
    Son düzenleyen: Moderatör: 1 Ağustos 2008
  6. 7 Ağustos 2008
    Konu Sahibi : chatlak
  7. chatlak

    chatlak özgür Üye

    Katılım:
    26 Ekim 2006
    Mesajlar:
    595
    Beğenildi:
    2
    Ödül Puanları:
    86
    canım mücverin kıvamı var
    unu koyarken yavaş yavaş ekle çok cıvık ta olmıycak katıda
    kaşıktan tavaya akıcak kızartmak için çok yağ koyma
    yağ kızınca altını az kıs ki içide pişsin
    peyniri de istediğin zmn harcın içine karıştırabilirsin :)