Kabak musakka

Konusu 'Sebze Yemekleri' forumundadır ve binbirçexsxni tarafından 4 Ağustos 2008 başlatılmıştır.

    4 Ağustos 2008
    Konu Sahibi : binbirçexsxni
  1. binbirçexsxni

    binbirçexsxni Aktif Üye Üye

    Katılım:
    24 Temmuz 2008
    Mesajlar:
    16
    Beğenildi:
    0
    Ödül Puanları:
    76
    KOLAY LEZZETLİ BİR TARİF...

    http://binbircesni.kadinlarkulubu.com/



    · 1 kilo kabak
    · 1 adet orta boy soğan · 3 yemek kaşığı sadeyağ_?
    · 3 yemek kaşığı zeytin yağ kullandım_
    · 300 gr.KIYMA
    · 3 adet domates
    · 2 su bardağı et suyu
    · 1demet dereotu Tuz,nane,kırmızı biber

    Yapılışı;

    1. Yağ tencereye koyulup soğan eklenir sotelenir.
    2. Kıyma eklenip saldığı suyunu çekene kadar kavrulur.
    3. Domatesler doğranıp ilave edilir.
    4. Kabakların üzerileri kazınır ve ortalarından ikiye kesilip,1,5 parmak eninde parçalara kesilir ve eklenir.bu şekilde kapağı kapalı 5 dakika pişirilir.
    5. Et suyu ve baharatlar eklenir ve 40 dk pişirilir ama bence 30 dk yeterli..
    6. Yemek piştiğinde hala sıcakken dereotu eklenir ve servis yapılır.
     
    Son düzenleme: 4 Ağustos 2008