Kabak Ögreten - Resimli

Konusu 'Sebze Yemekleri' forumundadır ve incitanemtuana tarafından 30 Aralık 2009 başlatılmıştır.

    30 Aralık 2009
    Konu Sahibi : incitanemtuana
  1. incitanemtuana

    incitanemtuana EVLI MUTLU IKI COCUKLU :) Pro Üye

    Katılım:
    10 Aralık 2007
    Mesajlar:
    25.557
    Beğenildi:
    21
    Ödül Puanları:
    198
    hep ilgimi ccekerdi nasil biseydir diye
    denedim ve iyikide denemisim
    biz sevdik dogrusu
    sizlerlede paylasmak istedim

    Kabakların uç ve baş kısımları kesilerek güzelce yıkanır. İsterseniz kabuk kısmını dolma oyacağının tırtıklı tarafıyla çizip daha estetik bir görüntüde verebilirsiniz. Kabaklar boylamasına tam ortadan ikiye kesilir. Çok az su koyulmuş tencerede varsa buharda pişiriciyle çok yumuşamayacak (fırındada kalacağı için) şekilde pişirilir. Çıkarılıp soğumaya bırakılır.

    Bu arada beşamal sos un ve yağ kavrularak sonra üzerine süt ve tuzu eklenerek pişirilir.ben sosunada kasar ekliyorum tavsiye ederim. Bir kenarda ılınması beklenir. Bu arada kalın yada pütürlü olduysa el blenderiyle ve biraz süt ilavesiyle çırpıp kıvamı kolay sürülür hale getirebilirsiniz. Fırın 200 C'ye ayarlanarak çalıştırılır.

    2adet kabak
    yarim beyaz peynir
    dereotu

    besamel sos icin:
    2 kaşık un
    1.5 kaşık tereyağ yada 5-6 kaşık sıvıyağ
    1.5 su bardağı süt
    tuz
    Kaşar peynir

    Çukur bir tabakta peynir ezilir içine dereotu ve yumurta eklenerek karıştırılır. Soğuyan kabakların içi biraz bıçak, birazda sivri uçlu bir kaşık yardımıyla boşaltılır. Kabakların içine peynirli karışım koyulur ve bir borcama dizilir.Üzerine her tarafını kapatacak şekilde beşamel sos koyulur ve yayılır, En üstüne de kaşar peynir rendelenir ve fırına verilir.
    Ben bu sefer rendelemedim peynirleri tabaka halinde koydum bir fark oluşturmadı. Size hangisi kolay gelirse artık. 10-15 dakika kaşarların üzeri kızarana kadar pişirilir. Fırından çıkarılır ve biraz ılındıktan sonra servis yapılır.

    Afiyet Olsun
     
  2. 30 Aralık 2009
    Konu Sahibi : incitanemtuana
  3. incitanemtuana

    incitanemtuana EVLI MUTLU IKI COCUKLU :) Pro Üye

    Katılım:
    10 Aralık 2007
    Mesajlar:
    25.557
    Beğenildi:
    21
    Ödül Puanları:
    198
    [​IMG]
     
  4. 30 Aralık 2009
    Konu Sahibi : incitanemtuana
  5. pinaripekci

    pinaripekci pinaripekci.blogspot.com Pro Üye

    Katılım:
    6 Nisan 2009
    Mesajlar:
    3.862
    Beğenildi:
    12
    Ödül Puanları:
    148
    ellerine sağlık bacım..yapmışsın yine yapacağını..
     
  6. 2 Ocak 2010
    Konu Sahibi : incitanemtuana
  7. incitanemtuana

    incitanemtuana EVLI MUTLU IKI COCUKLU :) Pro Üye

    Katılım:
    10 Aralık 2007
    Mesajlar:
    25.557
    Beğenildi:
    21
    Ödül Puanları:
    198
    saolasin canisi
    kabak seviyosan tavsiye ederim
     
  8. 10 Ocak 2010
    Konu Sahibi : incitanemtuana
  9. cash06

    cash06 Aktif Üye Üye

    Katılım:
    5 Mart 2007
    Mesajlar:
    61
    Beğenildi:
    0
    Ödül Puanları:
    76
    teşekkür ederim evdeki kabakları naapsam die düşünüyodum.deneyeceğim birazdan..
     
  10. 12 Ocak 2010
    Konu Sahibi : incitanemtuana
  11. incitanemtuana

    incitanemtuana EVLI MUTLU IKI COCUKLU :) Pro Üye

    Katılım:
    10 Aralık 2007
    Mesajlar:
    25.557
    Beğenildi:
    21
    Ödül Puanları:
    198
    canim dilerim denemis ve begnmissinizdir
    kabagi herkez sevmez sonucta