Kabak Omlet

Konusu 'Yumurta Yemekleri' forumundadır ve Elif tarafından 23 Ocak 2009 başlatılmıştır.

    23 Ocak 2009
    Konu Sahibi : Elif
  1. Elif

    Elif Onur Üyesi Pro Üye

    Katılım:
    12 Temmuz 2006
    Mesajlar:
    24.653
    Beğenildi:
    5.191
    Ödül Puanları:
    438
    [​IMG]



    1 kabak, ince kıyılmış
    4 dilim pastırma
    3 domates
    4 yumurta
    100 gr rendelenmiş kaşarpeyniri
    1/4 su bardağı bira
    6 zeytin
    1/ 4demet maydanoz, doğranmış
    2 çay kaşığı nişasta
    tuz

    Domatesleri soyup dörde bölün. Pastırmaları küçük parçalar halinde doğrayın. Bir kapta yumurtaları çırpın.
    Kabakları domateslerle beraberce pişirdikten sonra başka bir tavada bu defa pastırmalarla beraber kızartın.
    Daha sonra yumurtaları, kaşarpeynirini, maydanozu, tuzu ve birayı karıştırıp kabakların üzerine boşlatın ve 15 dakika kadar ısıtın. Domates suyu ile nişastayı karıştırıp koyulaştırdıktan sonra üzerine dilimlediğiniz eytinleri ekleyin.
    Omlet hazır olduktan sonra , sosla beraber servis yapın.