Kabak Pane

Konusu 'Mezeler - Ordövrler' forumundadır ve Elif tarafından 21 Ocak 2009 başlatılmıştır.

    21 Ocak 2009
    Konu Sahibi : Elif
  1. Elif

    Elif Onur Üyesi Pro Üye

    Katılım:
    12 Temmuz 2006
    Mesajlar:
    24.662
    Beğenildi:
    5.193
    Ödül Puanları:
    438
    5 tane kabağı soyun ve uzunlamasına ince ince dilimleyin.bir kabın içine kırdığınız 3 yumurtaya, 2 tatlı kaşığı tatlı kırmızı biber, 1 çay kaşığı tuz ve 2 kaşık un ekleyip karıştırarak boza kıvamına getirin.dilimlenmiş kabakları, önce una sonra da yaptığınız bulamaca batırıp, bir tavada kızartmış olduğunuz bir bardak kızartma yağında 2 yüzü pembeleşinceye dek kızartın.kızarmış kabakları teker teker çıkarıp yağlarını süzdükten sonra içine kağıt yayılmış bir tepsiye koyun.aynı şekilde patlıcan, havuç,karnıbahar pane de yapabilirsiniz.ancak patlıcanlar daha kalın ve yuvarlak dilimlenmeli, havuç ve karnıbaharı ise öncelikle haşlamalısınız.
    Karnıbahar paneyi limonla diğer sebze panelerini ise sarımsaklı yoğurtla servis yapabilirsiniz.
     
  2. 21 Ocak 2009
    Konu Sahibi : Elif
  3. MutlulukRecetem

    MutlulukRecetem EvlendmEkonomiyeCanVerdim Pro Üye

    Katılım:
    25 Haziran 2008
    Mesajlar:
    4.447
    Beğenildi:
    3
    Ödül Puanları:
    106
    en kisa zamanda deneyecegim cok tesekkür ederim