Kabak Tatlısı

Konusu 'Tatlılar' forumundadır ve Elif tarafından 24 Aralık 2008 başlatılmıştır.

    24 Aralık 2008
    Konu Sahibi : Elif
  1. Elif

    Elif Onur Üyesi Pro Üye

    Katılım:
    12 Temmuz 2006
    Mesajlar:
    24.637
    Beğenildi:
    5.172
    Ödül Puanları:
    438
    Kabakları yıka, çelik bir tencereye tek sıra halinde dizin. Üstüne şekerin yarısını serpin. Üzerine bir sıra daha kabak dizin. Kalan şekeri de onun üzerine serpin. Bir bardak suyu ilave et, karanfilleri atın, ağzını kapatın, harlı ateşte bir taşım kaynatın, altını kısıp 45 dakika pişirin. Kapağını aç, 20 dakika orta ateşte suyunu çekesiye kadar kristalleşmesini bekleyin. Kapağı açık olarak soğumaya bırakın, servis tabağına al, dövülmüş cevizleri üzerine serpin. İstenirse kaymak ile veya krem şanti ile servis yapabilirsiniz.
     
  2. 3 Ocak 2009
    Konu Sahibi : Elif
  3. BenLiLa

    BenLiLa Popüler Üye Üye

    Katılım:
    3 Ocak 2008
    Mesajlar:
    4.212
    Beğenildi:
    20
    Ödül Puanları:
    148
    şu anda kaynıyor kabağım..
    ilk denemem umarım olur :KK43: