Kabak Teknesi

Konusu '* Diyet Özel Menü' forumundadır ve Cicilikiz tarafından 3 Ağustos 2010 başlatılmıştır.

    3 Ağustos 2010
    Konu Sahibi : Cicilikiz
  1. Cicilikiz

    Cicilikiz Popüler Üye Üye

    Katılım:
    24 Ağustos 2009
    Mesajlar:
    1.972
    Beğenildi:
    6
    Ödül Puanları:
    106
    [​IMG]



    [COLOR="Teal"] 3 adet orta boy kabak
    • 700 gr. hindi göğüs kıyması
    • 1 adet orta boy soğan, küp şeklinde kesilmiş
    • Vz bardak havuç, küp şeklinde doğranmış
    • 2 çorba kaşığı fesleğen, kıyılmış
    • 1 tatlı kaşığı kekik
    • 1 adet yumurta, çırpılmış[/COLOR]

    [COLOR="DarkGreen"]Kabaklan uzunlamasına ikiye bölün. Kaşık yardımıyla içlerini oyun. Böylece 6 adet tekne şeklinde kabak elde edeceksiniz. İçlerini ezip ayırın. Tencereye kabak teknele*rini koyun üzerini geçecek şekilde suyla doldurup 5 dakika kaynatın. Kabakları çıkarıp süzün.- Tavada hindi kıymasını kavurun. İyice kavrulduktan sonra kıymayı tavadan çıkarın. Aynı tavada soğanı kavurup havuç, kırmızıbiber ve ezdiği*niz kabak içlerini ekleyip kavurmaya devam edin. Fesleğen ve kekiği ekleyin. Hindi kıyması ile yumurtayı ekleyip iyice karıştırın. Kabak teknelerini hazırladığınız hindili harçla doldurun. Önceden 170°’de ısıttığınız fırında 10 dakika pişirin.[/COLOR]