kabak terin

Konusu '* Diyet Özel Menü' forumundadır ve Catharsis tarafından 29 Ağustos 2009 başlatılmıştır.

    29 Ağustos 2009
    Konu Sahibi : Catharsis
  1. Catharsis

    Catharsis Geçici Olarak Hesap Pasiftir ! ÜZGÜN Üye

    Katılım:
    12 Mart 2009
    Mesajlar:
    6.012
    Beğenildi:
    4.947
    Ödül Puanları:
    163
    ...

    ..

    4 Adet orta boy kabak
    4 Adet yumurta
    50 Gr light tereyağ
    75 Gr un
    ½ Light süt
    Tuz
    Karabiber
    ½ Çay kaşığı (isteğe bağlı)
    Muskat (küçükhindastan cevizi)

    Yıkadığınız kabakları soymadan rendeleyin
    Rendelediğiniz kabakları bir süzgececin içerisine alın (suyunu bırakması için) Kalın dipli bir tencerede yağı eritin
    Erittiğiniz yağın içerisine unu koyun ve pembeleşinceye kadar kavurun
    Daha sonra tencereye soğuk sütü ekleyin
    Orta ateşte karıştırarak koyu bir beşamel sos yapın
    Soğuduktan sonra içerisine yumurtaları kırın, rendelenmiş muskat, tuz ve karabiber ekleyerek iyice çırpın.
    Kabakları avucunuzda iyice sıkarak kalan suyunu alın
    Beşamel sosun içerisine karıştırın
    Hazırladığınız karışımı yağladığınız kek kalıbına boşaltın
    Önceden orta derecede ısıtılmış fırında 40 dakika pişirin
    Sıcak olarak servis yapın