Kabaklı Börek-TATLI

Konusu 'Tatlılar' forumundadır ve speedy-gonzales tarafından 28 Haziran 2010 başlatılmıştır.

    28 Haziran 2010
    Konu Sahibi : speedy-gonzales
  1. speedy-gonzales

    speedy-gonzales Ömrüm Ömrüne Annem !! Pro Üye

    Katılım:
    11 Mart 2008
    Mesajlar:
    54.707
    Beğenildi:
    1.268
    Ödül Puanları:
    338
    Mükemmel bir Tatlı denemenizi tavsiye ederim.
    Duyunca ben de şaşırmıştım çanakkalilerin yaptıkları börek. :) :)

    * Kabakları Rendeleyin
    * Cevizleri kırın

    1 kg bal kabağı
    1 kg yufka
    1,5 su bardağı tozşeker
    1 su bardağı ceviz
    Üzerine sürmek için yumurta

    Rendelenmiş kabak ve şekeri bir tencereye koyup kabak suyunu çekene kadar pişirin
    iri iri dövülmüş cevizleri karışıma ekliyoruz.
    Daha sonra yufkaları dörde bölüp hafif yağladıktan sonra kabaklı iç malzemeden yufkalara paylaştırıyoruz.
    Gül böreği şeklinde sarıp, üzerine yumurta sürüp, önceden ısıtılmış 230 derece fırında pişiriyoruz.
     
  2. 28 Haziran 2010
    Konu Sahibi : speedy-gonzales
  3. speedy-gonzales

    speedy-gonzales Ömrüm Ömrüne Annem !! Pro Üye

    Katılım:
    11 Mart 2008
    Mesajlar:
    54.707
    Beğenildi:
    1.268
    Ödül Puanları:
    338
    Resim Örnektir.

    [​IMG]