Kabaklı

Konusu 'Mezeler - Ordövrler' forumundadır ve Elif tarafından 21 Ocak 2009 başlatılmıştır.

    21 Ocak 2009
    Konu Sahibi : Elif
  1. Elif

    Elif Onur Üyesi Pro Üye

    Katılım:
    12 Temmuz 2006
    Mesajlar:
    24.663
    Beğenildi:
    5.193
    Ödül Puanları:
    438
    Kabak sevenlere



    3 adet orta boy kabak
    1 su bardağı yoğurt
    5 yemek kaşığı mayonez
    3 diş sarımsak
    2 yemek kaşığı un
    3 yemek kaşığı zeytinyağı
    Kırmızı biber - tuz

    Kabaklar halka halka doğranıp biraz suda haşlanır. Suyu süzülüp rondoda çekilir. Daha sonra 1 kaşık yağda 2 kaşık un kavrulur ve kabakların üzerine dökülüp karıştırılır. İçerisine sarmısaklı yoğurt, mayonez ve tuz eklenip karıştırılır. Servis tabağına alınıp üzerine 2 kaşık yağda kızdırılmış kırmızıbiber gezdirilir. Servis edilir. Umarım beğenirsiniz!