Kabil Pilavı (Quabeli Palau)

Konusu 'Dünya Mutfakları' forumundadır ve Halikarnas tarafından 29 Temmuz 2009 başlatılmıştır.

    29 Temmuz 2009
    Konu Sahibi : Halikarnas
  1. Halikarnas

    Halikarnas DÖNDÜM Pro Üye

    Katılım:
    24 Kasım 2008
    Mesajlar:
    15.417
    Beğenildi:
    30
    Ödül Puanları:
    198
    Pilavın en önemli özelliği baharatının bolluğu , kullanılan soğan miktarı da çok . Etin özellikle koyun -kuzu etinin fazla olduğu Afgan yemeklerinde sıvı yağ (mısır, zeytin, pamuk) kullanımı dikkat çeker . Char masala pilav ve yemeklerde sıklıkla kullanılan Afganistan'a özgü bir baharat karışımı. Oldukça keskin kokulu.

    Basmati pirinci ılık suyla yarım saat ıslatın.
    Islattığınız pirinci birkaç kere yıkayarak beyaz suyunu akıtın. Tencereye ekleyin diğer malzemelerle birlikte kavurun .

    2,5 su bardağı kaynar su koyup ağzını kapatın.Kısık ateşte suyunu çektirin.
    Tüm baharatlarla birlikte , safranı, tuzunu ve üzümleri ekleyin.

    Et eklemek isterseniz baharatlarla birlikte eti pişirip haşlanmış pirince karıştırıp demlendirin.

    2+1/2 su bardağı basmati pirinci
    8 yemek kaşığı zeytinyağı
    2 baş orta boy soğan
    doğranmış tavuk ya da koyun eti
    tuz , karabiber, kırmızı biber
    2 adet havuç
    120 gr kadarçekirdeksiz siyah üzüm
    2 çay kaşığı char masala
    1/2 - 1 çay kaşığı safran

    Afiyet olsun...
     
  2. 29 Temmuz 2009
    Konu Sahibi : Halikarnas
  3. Halikarnas

    Halikarnas DÖNDÜM Pro Üye

    Katılım:
    24 Kasım 2008
    Mesajlar:
    15.417
    Beğenildi:
    30
    Ödül Puanları:
    198
    [​IMG]
     

    Ekli Dosyalar:

  4. 28 Ağustos 2009
    Konu Sahibi : Halikarnas
  5. Catharsis

    Catharsis Geçici Olarak Hesap Pasiftir ! ÜZGÜN Üye

    Katılım:
    12 Mart 2009
    Mesajlar:
    6.012
    Beğenildi:
    4.947
    Ödül Puanları:
    163
    çok değişik...
     
  6. 29 Mart 2012
    Konu Sahibi : Halikarnas
  7. hace

    hace Aktif Üye Üye

    Katılım:
    30 Eylül 2011
    Mesajlar:
    95
    Beğenildi:
    0
    Ödül Puanları:
    86
    ımm ellerinize sağlık
     
  8. 29 Mart 2012
    Konu Sahibi : Halikarnas
  9. 1Sen

    1Sen Guru Üye

    Katılım:
    24 Ocak 2011
    Mesajlar:
    12.450
    Beğenildi:
    10.703
    Ödül Puanları:
    288
    Kuru soğanı çok yakıştırıyorum pirince..Bu tür yapılmış pirinçlerde çok lezzetli oluyor.

    Teşekkürler tarif için.
     
  10. 29 Mart 2012
    Konu Sahibi : Halikarnas
  11. yazcicegi

    yazcicegi Yeni Üye Üye

    Katılım:
    17 Mayıs 2011
    Mesajlar:
    812
    Beğenildi:
    0
    Ödül Puanları:
    0
    harika görünüyor.denerim mutlaka br günde bizimkiler yemez sanırım çok seçiyorlar herşeyi...özellikle eşim kesin yemez:KK43: