Kabuktaki Sağlık ve Güzellik İksiri

Konusu 'Bitkisel Kürler - Şifa Reçeteleri' forumundadır ve Angelinaozlem tarafından 16 Mayıs 2009 başlatılmıştır.

    16 Mayıs 2009
    Konu Sahibi : Angelinaozlem
  1. Angelinaozlem

    Angelinaozlem Aktif Üye Üye

    Katılım:
    11 Mayıs 2009
    Mesajlar:
    199
    Beğenildi:
    0
    Ödül Puanları:
    86

    ELMA

    Cornell Üniversitesi arastırmacıları elma kabuğunun, içindeki tatlı beyaz bölgeye göre yüzde 87 oranda daha fazla kanser karşıtı fotokimyasal içerdiğini tespit etmiş.

    ıpucu: Eğer soyulmamış bir elmayı çiğnemek zor geliyorsa, dış yüzeyini kaplamak için kabuklarını yer fıstığı ezmesine batırabilirsiniz. Hem böylece güçlü bir protein karbonhidrat bileşimi elde edersiniz.

    SALATALIK

    Kendisinde neredeyse hiç kalori bulunmayan bu yiyeceğin kabuğu, deriyi dolgunlaştıran, kırışıklığı önleyen kolajen olan silisten meydana geliyor. Silis için uzmanların önerdiği minimum bir doz yok ama uzmanlar günde en az beş miligramı uygun buluyor. Bu da tek bir salatalığın kabuğundan alabileceğiniz miktara denk.

    ıpucu: Organik olmasına dikkat edin. Normal salatalıkların dış yüzeyi raf ömrü uzasın diye koruyucu maddelerle kaplanır. Ancak organik olanlar orijinal halde bırakılır.

    PATLICAN

    Bu mor renkli yiyecekten bir şerit sıyırdığınızda 300 miligram nasunin (beyin hücrelerinin hasar görmesini engelleyen bir antioksidan) elde etmiş olursunuz. Ayrıca 200 miligram kas kramplarını engelleme özelliğine sahip potasyum, 13 miligram bağışıklığı güçlendirici magnezyum ve üç gram lif kaybediyor olman.

    ıpucu: Eğer az yağlı peynir ve sosa yatırırsanız, (marketten satın alır almaz kullandığınız takdirde) kabuğunun soyulup soyulmadığını anlamazsınız bile.

    KıVı


    ınce, tüylü kabuğunda bulunan kimyasal bileşenler staph bakteri ve kolibakteri ile savaşır.

    ıpucu: Tırtıl yiyormuş gibi hissetmek istemiyor musunuz? O zaman içeceğinizin içine toz haline getirip karıştırabilirsin veya kağıt kadar ince dilimleyip salatanıza koyabilirsiniz.

    PORTAKAL

    Kabuğun üst kısmında bulunan d-limonene UV ışınlarının ölümcül düşmanıdır. Arizona Universitesi'nde yapılan bir çalışmada haftada bir çay kasığı kadar portakal kabuğu yemenin deri kanseri riskini yüzde 30 azalttığı görülmüş.

    ıpucu: Dış kabuğu ısırmak yerine, somonun üzerine çesni yerine serpebilirsiniz. Ya da salatanıza sosla birlikte karıştırabilirsiniz, rendeleyelerek kullanabilirsiniz.

    Ekolay
     
    Son düzenleme: 26 Mayıs 2009
  2. 17 Mayıs 2009
    Konu Sahibi : Angelinaozlem
  3. london06

    london06 Guest

    Tesekkurler angelina ozlem.Boylelikle bilmedigimiz cogu seyide ogrenmis olduk.Elma ve salataligi biliyordum ama digerleriniilk kez duydum.Bundan sonra denerim artik madem bu kadar faydalilar