Kabune

Konusu 'Pilavlar' forumundadır ve Elif tarafından 25 Aralık 2008 başlatılmıştır.

    25 Aralık 2008
    Konu Sahibi : Elif
  1. Elif

    Elif Onur Üyesi Pro Üye

    Katılım:
    12 Temmuz 2006
    Mesajlar:
    24.653
    Beğenildi:
    5.191
    Ödül Puanları:
    438
    Pirinç ayıklanıp yıkanır. Ilık tuzlu suda 20 dakika bırakılır.



    2 su bardağı pir inç
    400 gr. koyun kuşbaşı et
    5 çorba kaşığı sıvı yağ
    2 adet soğan
    1 çarliston biber
    Tuz, karabiber

    4 bardak su tencerede kaynatılır. Etler suya bırakılarak haşlanır. Tuz, karabiber atılır.
    Soğuduktan sonra etler suyundan alınır ve lifleri boyunca parçalara ayrılır.
    Soğanlar küçük doğranıp az miktar tuz ve karabiberle ovulur.
    Doğranmış biberle karıştırılıp tencerenin dibine yayılır.
    Üzerine suyundan süzülmüş pirinç konur. Pirincin üzerine de
    didiklenmiş etler yerleştirilir.
    Tuz, karabiber serpilir. Kaşık kaşık sıvı yağ gezdirilir. Kaşığın tersi ile bastırılıp düzeltilir. Üzerine porselen bir tabak kapatılır.
    Tencerenin kenarından 3 bardak sıcak et suyu konur. Kaynadıktan sonra ateş azaltılarak pirinçler suyunu çekinceye kadar pişirilir.
    20 dakika kadar kendi buharı ile demlendirilir. Soğan, pirinç ve etler birbirine karıştırılmadan servis yapılır.
    Not: Kabune'yi koyun eti yerine, tavuk göğüs eti ile de yapabilirsiniz