Kaçamak tarifi

Konusu 'Yöresel Yemekler II' forumundadır ve birsen11 tarafından 31 Mart 2007 başlatılmıştır.

    31 Mart 2007
    Konu Sahibi : birsen11
  1. birsen11

    birsen11 Yeni Üye Üye

    Katılım:
    25 Şubat 2007
    Mesajlar:
    116
    Beğenileri:
    0
    Ödül Puanları:
    0
    Malzemeler
    Yarım kg
    mısır unu
    8 bardak su
    Yarım çay bardağı
    sıvı yağ (suyuna katılır)
    2 tatlı kaşığı
    tuz (suyuna katılır)
    1 çorba kaşığı salça
    100 gr tereyağı
    100 gr
    beyaz peynir
    Yeterince pul biber
    1 çay bardağı pekmez (ikinci versiyonda)

    Yapilis Tarifi

    Önce 8 su bardağı suyu tencerede kaynayıncaya kadar ısıtın. Kaynamaya başlayınca suyun ortasına gelecek şekilde mısır ununu dağıtmadan dökün. Kaşıkla karışımın 5-6 yerinden delikler açıp hava almasını sağlayın. 10 dakika kadar pişirip karıştırarak helva kıvamına gelince kaşık kaşık servis yapılacak tabağa aktarın.
    Aktarma işlemini tamamladıktan sonra üzerine tereyağlı salça döküp, peynir ve pul biberden katıp sıcak servis yapın. Özellikle çayla birlikte kahvaltılarda yenilen kaçamağı, pekmezli yemek de mümkün. Bunun için yalnızca, tabağa konan kaçamağın üzerine sade tereyağı gezdirip üzerine pekmez katmak yeterli...
     
  2. 24 Ocak 2008
    Konu Sahibi : birsen11
  3. GXUXLDENXIXZ

    GXUXLDENXIXZ Yeni Üye Üye

    Katılım:
    10 Ocak 2008
    Mesajlar:
    55
    Beğenileri:
    0
    Ödül Puanları:
    0
    ben yunanistan mubadil torunuyum dedem hayattayken anneme bu kaçamağı yaptırırdı.Çocukluğum aklıma geldi birden.saygılar.
     
  4. 24 Ocak 2008
    Konu Sahibi : birsen11
  5. LiLey

    LiLey Guest

    benim çocukluğumda da yapılırdı.
    yağlı yağlı ve beyaz peynirle çok güzel olurdu.
     
  6. 30 Ocak 2008
    Konu Sahibi : birsen11
  7. benan

    benan Yeni Üye Üye

    Katılım:
    12 Temmuz 2007
    Mesajlar:
    78
    Beğenileri:
    0
    Ödül Puanları:
    0
    sevgılı bırsencıgım tarıfını vermıs ...bende hıkayesını anlatayım...

    cerkez kulturu katagorısınde ....kaşenlıkten bahsedılmıstı sanırım...
    kaşenlik ...cok onemlı bır olgudur bızım kulturumuzde ...ve bu yemekde ozel gunlerde ...ozel kısılere yapılır daha zıyade ....

    ve kaşenler ozel oldugu ıcınde onlara daha cok yapar cerkez kızları ....

    bır gun sevdıgı kızı zıyerete gelmıs delıkanlımız ....
    sıgarasını yakmak ıstemıs....
    kaşenınden yanı sevdıgı kızdan ates ıstemıs ....
    ama mangaldakı kozden vereceksın demıs....eger benı gercekten cok sevıyorsan yuregındekı atesten kozun sıcaklıgını hıssetmezsın demıs....
    kızımızda...
    tabıı kı ben senı cok sevıyorum ve senın ıcın yaparım der ...
    avuclarında kozle kaşenının sıgarasını yakar....

    ılerleyen saatlerde kaşenıne....cay demler...
    yanındada kaçamak vardır....
    eh bırde sevdaları...
    yerler ıcerler...
    kaçamak elle yenır....
    catal kasık kullanılmaz ...
    orjınalı budur...

    sıra delıkanlının elını yıkamasına gelır sıra...
    kızımız cerkez kızı ya...
    bır elınde ıbrık...
    bır elınde havlu ...
    gelır...

    delıkanlı bakar ıbrıkte sevdanın yanıngınını olculecegı kadar sıcak bır su ...
    anlar ...
    uzatır ellerını yıkar...
    bızım kızımızda muzıp gulumseme ...

    eh severız bız .... hemde herseyı yaparcasına ...ama .. sevdıgımız kadarda sevılmek ısterız ....

    ne zaman kaşen toplantıları olur ...ne zaman kaçamak yenırse bu hıkaye anlatılır....

    sızde sevdıklerınıze bır gun yaparsanız kaçamagı....bu hıkayeyıde anlatın olurmu... sevgıler hepınıze....
     
  8. 8 Nisan 2009
    Konu Sahibi : birsen11
  9. nazalp

    nazalp yemekcininmekani.blogspot Pro Üye

    Katılım:
    20 Şubat 2009
    Mesajlar:
    3.765
    Beğenileri:
    0
    Ödül Puanları:
    36
    rahmetli babaaenneme yaptırırdı kardeşim. pekde severim bende..
     
  10. 13 Ağustos 2009
    Konu Sahibi : birsen11
  11. cokmasum

    cokmasum Aktif Üye Üye

    Katılım:
    6 Temmuz 2009
    Mesajlar:
    4.711
    Beğenileri:
    2
    Ödül Puanları:
    38
    kaçamak bir selanik göçmen yemeğidir en çok trakya bölgesinde yapılır biz her bayram yeriz
     
  12. 22 Eylül 2009
    Konu Sahibi : birsen11
  13. bahar82

    bahar82 Yeni Üye Üye

    Katılım:
    4 Ocak 2008
    Mesajlar:
    405
    Beğenileri:
    0
    Ödül Puanları:
    0
    rahmetli ananem bulgaristan gocmeni bizde ona cok yaptirirdik ama biz salcali olarak bilmiyoruz gece gece aklima geldi olsada yesem
     
  14. 22 Eylül 2009
    Konu Sahibi : birsen11
  15. selena

    selena araştırmacı Üye

    Katılım:
    5 Şubat 2007
    Mesajlar:
    306
    Beğenileri:
    0
    Ödül Puanları:
    0
    kaçamak tarifi yazısını görünce çok şaşırdım birden bende trakyalıyım ve eskiden bizin evde çok yapılırdı ama internette görücek kadar meşhur bir yemek olduğunu bilmiyordum doğrusu.
     
  16. 22 Eylül 2009
    Konu Sahibi : birsen11
  17. Pashmina

    Pashmina Yeni Üye Pro Üye

    Katılım:
    9 Ekim 2008
    Mesajlar:
    5.827
    Beğenileri:
    0
    Ödül Puanları:
    0
    bende trakyalyım büyük teyzem yapar

    pekmez falan koyarlar aarasına bide

    ama sevmem vallaa
     
  18. 13 Ekim 2010
    Konu Sahibi : birsen11
  19. smuwiLa

    smuwiLa Seni çok özlüyorum annem :( Pro Üye

    Katılım:
    3 Ekim 2010
    Mesajlar:
    8.405
    Beğenileri:
    332
    Ödül Puanları:
    83
    Bende göcmenim trakyalıyım bizde de yapılır =)

    Daha neler var neler dızmana, kapama, banicka, kifla ooof olsada yeseekk ..
     
Benzer Konular: Kaçamak tarifi
Forum Başlık Tarih
Yöresel Yemekler II Trabzon Usulü Mısır Çorbası Tarifi 19 Ekim 2014
Yöresel Yemekler II Dövme Pilav’ın tarifi (Kahramanmaraş) 28 Temmuz 2012
Yöresel Yemekler II Cilveli kahvenin tarifini istiyorum.(Manisa yöresinin) 3 Temmuz 2012
Yöresel Yemekler II Hatay usulü ızgara oruk tarifi 9 Mart 2012
Yöresel Yemekler II Gerçek Etsiz Çiğ köfte Tarifi 1 Ocak 2012