Kadayıf Dolması-Resimli

Konusu 'Tatlılar' forumundadır ve Elif tarafından 24 Aralık 2008 başlatılmıştır.

    24 Aralık 2008
    Konu Sahibi : Elif
  1. Elif

    Elif Onur Üyesi Pro Üye

    Katılım:
    12 Temmuz 2006
    Mesajlar:
    24.608
    Beğenildi:
    5.137
    Ödül Puanları:
    438
    [​IMG]



    Yarım kg tel kadayıf
    1 su bardağı ceviz ya da fındık içi
    6 adet yumurta
    Sıvıyağ (kızartmak için) Şerbeti için;
    4 su bardağı toz şeker
    4 su bardağı su
    3-4 damla limon suyu

    Kadayıfları eğer imalatçısından alıyorsanız sarmalık diye belirtmekte yarar var. O zaman daha ıslak olarak tepsiden toplanacaktır. Ama hazır kadayıf alıyorsanız, poşetin iç taraflarından, kısmen daha nemli olanları almak gerekir. Tatlının önce şerbetini hazırlayın. Suyu ve şekeri tencereye alıp, orta ateşte şerbet, kıvam kazanıncaya dek kaynatın. 3-4 damla limon sıkıp, ateşten alın ve soğumaya bırakın. Şerbet soğuyunca, kadayıf dolmalarını sarmaya geçin. Kadayıftan avucunuzun içini kaplayacak kadar parçalar koparın. İçine toz şeker kattığınız dövülmüş ceviz ya da fındık içinden bir tatlı kaşığı kadar koyun. Dolma sarar gibi kadayıfı sarın. İçinden fındıkları düşmesin diye, sararken yanlarını da kapatın. Sardığınız kadayıfları bir tepsiye dizin. Büyük bir kaseye yumurtaları kırın ve iyice çırpın. İçine bol sıvıyağ koyduğunuz kızartma tenceresini ocağa alın. Dolmaları yumurtaya iyice bulayıp, kızgın yağda önlü arkalı kızartın. Kızaran kadayıf dolmalarını soğumuş şerbetin içine atın. Tatlılar, şerbetini iyice çekince servis tabağına alın. Kadayıf tatlısını sıcağa yakın ılık olarak servis yapın. Afiyet olsun.
     
  2. 13 Mayıs 2011
    Konu Sahibi : Elif
  3. bipsi

    bipsi Aktif Üye Üye

    Katılım:
    2 Mayıs 2011
    Mesajlar:
    116
    Beğenildi:
    0
    Ödül Puanları:
    41
    paylaşım için teşekkürler