Kadayıf Dolması

Konusu 'Tatlılar' forumundadır ve yarennkara tarafından 24 Nisan 2009 başlatılmıştır.

    24 Nisan 2009
    Konu Sahibi : yarennkara
  1. yarennkara

    yarennkara Popüler Üye Üye

    Katılım:
    14 Eylül 2007
    Mesajlar:
    1.523
    Beğenildi:
    2
    Ödül Puanları:
    106
    basit ve lezzetli bir tatlıdır,sıcak servis yapılmasını tavsiye ederim..

    önce şerbeti yapıp,kaynatıp,soğumaya bırakmak gerekiyo..

    1 kilo taze tel kadayıf,
    yarım kilo taze ceviz,
    1 yumurta,
    kızartmak için:1 su bardağı sıvı yağ
    şerbet için:3,5 su bardağı şeker,
    3 su bardağı su,
    1 dilim limon

    tel kadayıfı alıp içine iri cevizleri 2-3 parçaya bölerek koyalım.sigara böreği sarar gibi saralım.
    1 yumurtayı akını sarını ayırmadan çırpalım ve kadayıfı çok az olmak kaydıyla yumurtaya bulayalım..(yumurta sadece kadayıfı sıkı tutması için az kullanılmalı)
    yağı kızdırdıktan sonra kadayıf dolmalarını yağın içine alalım.ocak çok yüksek ateşte olmamamak kaydıyla kadayıf dolmaları kızarmaya başlayıncada yağdan alıp,soğumuş şerbetin içine koyalalım...
    afiyet olsun...
     
  2. 24 Nisan 2009
    Konu Sahibi : yarennkara
  3. yarennkara

    yarennkara Popüler Üye Üye

    Katılım:
    14 Eylül 2007
    Mesajlar:
    1.523
    Beğenildi:
    2
    Ödül Puanları:
    106
    bu arada resim yok malesef:KK43:(