Kadayıflı Kup (Resimli)

Konusu 'Tatlılar' forumundadır ve Libyana tarafından 12 Eylül 2009 başlatılmıştır.

    12 Eylül 2009
    Konu Sahibi : Libyana
  1. Libyana

    Libyana Allah var, Allah yâr... Pro Üye

    Katılım:
    1 Haziran 2008
    Mesajlar:
    6.009
    Beğenildi:
    18
    Ödül Puanları:
    148
    Son zamanların en populer ve kolay kolay vazgeçileceğe de benzemeyen ; lezzetli tatlısı..
    :Muhallebili Çıtır kadayıf ..
    Tarifte bir takım değişiklikler yaparak;kuplarda sunuyorum ben ve bu şekli ile hem daha şık hem daha derli toplu oluyor bana göre..
    Geçen akşam ki mönümde tatlılarımızdan biri de buydu..
    Sunmamızla birlikte tabakların boşalması bir oldu desem abartmam ikinciye isteyenler de oldu: tabi bu beni çok mutlu etti.
    Fotoğraf çekmeye fazla vaktim olmadığından dolapta iken çektim ; affınıza sığınarak..
    Denemeyen kalmasın diyor ve tarife geçiyorum.



    Muhallebisi için:
    1 litre süt
    1 su bardağı un
    1 su bardağı tozşeker
    arzuya göre aroma vermek için vanilya veya 3-4 parça damla sakızı
    1 paket kremşanti veya süt kreması
    arzuya bağlı vanilin veya damla sakızı (
    ben damla sakızı atıyorum içine)
    Kadayıfı için:
    250gr. kadayıf
    yarım veya 1 su bardağı arası orta ince çekilmiş fındık
    2-3 yemek kaşığı tereyağı
    yarım su bardağı veya daha az tozşeker

    Kadayıfı önceden bir buzdolabı poşetine koyup buzlukta dondurun ve poşette ezerek parçalayıp ufalayın. Alternatif olarak büyük bir bıçakla tahta üzerinde kıyın.
    Büyük bir tavada tereyağını eritin. Kadayıfları aktarıp orta ateşte kahverengi hal alana kadar sürekli karıştırarak kavurun.
    Fındıklarınız kavrulmamışsa kadayıfların rengi dönmeye başladıktan sonra, kavrulmuşsa en son ekleyip biraz daha kavurun.
    Tozşekeri ilave edip 1 dakika kadar daha kavurduktan sonra ocağın altını kapatın.
    Tava kızgın olacağından yanmasını önlemek için başka geniş bir çelik tas veya tabağa alıp soğumaya bırakın.
    Bu arada muhallebiyi pişirin: Orta boy derin bir tencerede un ve tozşekeri tel çırpıcı ile karıştırıp azar azar süt ilave edip koyulaşana kadar karıştırarak orta ateşte pişirin.
    Ateşten alıp biraz ılındıktan sonra kremşantiyi ekleyip 4-5 dakika mikserle çırpın.
    Muhallebi iyice ılındıktan sonra dilediğiniz kase veya bardaklara önce kavrulmuş fındıklı kadayıfın yarısını dökün. Muhallebiyi yavaşça döküp düzeltin.
    Kalan kadayıfıda üzerine serpip buzdolabında iyice soğuduktan sonra cevizle süsleyerek servis yapın
    Not: Kadayıf ve muhallebiyi sıcakken buluşturursanız sıcaktan kadayıflar yumuşar.
    Ayrıca kadayı mutlaka şekerle kavurun kıtır kıtır oluyor..
     
  2. 12 Eylül 2009
    Konu Sahibi : Libyana
  3. Libyana

    Libyana Allah var, Allah yâr... Pro Üye

    Katılım:
    1 Haziran 2008
    Mesajlar:
    6.009
    Beğenildi:
    18
    Ödül Puanları:
    148
    [​IMG]

    [​IMG]
     
  4. 13 Eylül 2009
    Konu Sahibi : Libyana
  5. Mxixsra

    Mxixsra Paşa nın annesi Üye

    Katılım:
    7 Temmuz 2008
    Mesajlar:
    12.060
    Beğenildi:
    9
    Ödül Puanları:
    196
    Offffffffffff ne kadar kolay ve muhteşem lezzetini tahmin ettiğim bir tariftir bu.

    Emeğine sağlık canımcım
     
  6. 13 Eylül 2009
    Konu Sahibi : Libyana
  7. Sympathique

    Sympathique Popüler Üye Pro Üye

    Katılım:
    19 Kasım 2007
    Mesajlar:
    8.706
    Beğenildi:
    45
    Ödül Puanları:
    153
    ellerine saglik bidenem cok degisik bi tatli olmus ,bunu benimde denemem gerekli ama ne zaman
    bi tatli yapiyorum bir ay yiyoruzdelikafadulden
    neysem senin tarifler tek tek not aliniyo gun elince hepsini denerik artikin
     
  8. 13 Eylül 2009
    Konu Sahibi : Libyana
  9. BenUgurBocugu

    BenUgurBocugu CEYİS BAKANI:) Pro Üye

    Katılım:
    5 Ocak 2008
    Mesajlar:
    68.759
    Beğenildi:
    21
    Ödül Puanları:
    298
    ayy pis becerıklı hatun senı :dilcikar:

    ellerıne sağlık hemşo:jeyyar:
    öperım senı cok süper oluyo bende yapmıştım
     
  10. 13 Eylül 2009
    Konu Sahibi : Libyana
  11. Libyana

    Libyana Allah var, Allah yâr... Pro Üye

    Katılım:
    1 Haziran 2008
    Mesajlar:
    6.009
    Beğenildi:
    18
    Ödül Puanları:
    148
    Sağol Mısraam denemedin mi yoksa daha bu tatlıyıgamyoncuiremsu
    senden kaçar mı yauv


    tı tıı tııı
    sen de mi Brutusellam :roflol:
    tamam canım inşallah en kısa zamanda denersin.
    Gerçekten harika bir tatlı..
    Şimdiye kadar 7 den 70 e tam not aldı..
    ve son derece basit..

    kaydirigubbakcemile3
    Böcüüm sağol gelinim eksik olmasositososito
    senin de ellerine sağlık
     
  12. 13 Eylül 2009
    Konu Sahibi : Libyana
  13. Adesss

    Adesss Popüler Üye Üye

    Katılım:
    1 Mayıs 2008
    Mesajlar:
    1.023
    Beğenildi:
    5
    Ödül Puanları:
    146
    Ellerıne saĞlık cnm
     
  14. 13 Eylül 2009
    Konu Sahibi : Libyana
  15. Mxixsra

    Mxixsra Paşa nın annesi Üye

    Katılım:
    7 Temmuz 2008
    Mesajlar:
    12.060
    Beğenildi:
    9
    Ödül Puanları:
    196
    Libicim daha önce bir sitede tepsiye dökülmüş halini görmüştüm,ama denememiştim.Sende benim gibi farklı sunumlardan yanasın bu görüntü daha çok cezbetti en kısa sğrede deneyeceğim cnm inşallah.
    Tekrar emeğine sağlık
     
  16. 14 Eylül 2009
    Konu Sahibi : Libyana
  17. acigul

    acigul Aktif Üye Üye

    Katılım:
    23 Nisan 2009
    Mesajlar:
    679
    Beğenildi:
    5
    Ödül Puanları:
    86
    ben resmi göremedim ama tarife göre çok güzel bişiye benziyo :) eline sağlık
     
  18. 14 Eylül 2009
    Konu Sahibi : Libyana
  19. Libyana

    Libyana Allah var, Allah yâr... Pro Üye

    Katılım:
    1 Haziran 2008
    Mesajlar:
    6.009
    Beğenildi:
    18
    Ödül Puanları:
    148
    Teşekkürler Sedacım.
    İnşallah beğeneceğinden eminim Mısram.
    aa öyle mi neden çıkmadı ki.
    teşekküre derim yorum için.:asigim: