kadayıflı muhallebi (resimli)

Konusu 'Kekler - Pastalar' forumundadır ve chaiga tarafından 27 Ağustos 2009 başlatılmıştır.

    27 Ağustos 2009
    Konu Sahibi : chaiga
  1. chaiga

    chaiga Popüler Üye Üye

    Katılım:
    29 Haziran 2009
    Mesajlar:
    238
    Beğenildi:
    1
    Ödül Puanları:
    106
    deneyin harika bir lezzet

    kadayıfları önceden güneş alan bir yere açık olarak koyup kurutuyoruz...

    Muhallebisi için:
    1 litre süt
    1 su bardağı un
    1 su bardağı tozşeker
    1 vanilya
    Kadayıfı için:
    250gr. kadayıf
    1 su bardağı orta çekilmiş fındık
    2-3 yemek kaşığı margarin
    yarım su bardağı tozşeker

    öncelikle unu şekeri ve vanilyayı sütümüzle sürekli karıştırarak muhallebimizi pişirip bir kenara alıyoruz.

    kadayıflarımızı kolay kırılmaları için kurutmuştuk..ufaladığımız kadayıflarımızı rengi biraz değişene kadar margarinle kavurduktan sonra içene şekeri ve fındıklarımızı atıp kahverengileşene kadar iyice kavurup kıtır kıtır yapıyoruz..

    tepsinin altına kadayıflı karışımın yarısını döküyoruz.üzerine muhallebimizi ekledikten sonra kalan kadayıfıda en üste koyuyoruz..

    önemli bir püf noktası: muhallebide kadayıfta tepsiye konulurken iyice soğumuş olmalı yoksa kadayıflarımız yumuşar ve kıtır kıtır olmaz.

    afiyet olsun
     
  2. 27 Ağustos 2009
    Konu Sahibi : chaiga
  3. chaiga

    chaiga Popüler Üye Üye

    Katılım:
    29 Haziran 2009
    Mesajlar:
    238
    Beğenildi:
    1
    Ödül Puanları:
    106
    [​IMG]

    alıntıdır
     
    Son düzenleme: 27 Ağustos 2009
  4. 28 Ağustos 2009
    Konu Sahibi : chaiga
  5. zeytin gxoxzlxux

    zeytin gxoxzlxux Yeni Üye Üye

    Katılım:
    2 Eylül 2007
    Mesajlar:
    4.143
    Beğenildi:
    3
    Ödül Puanları:
    0
    bende butarifi çok severek yapıp yiyorumm ama ben muhallebisine 1 poşet krem şanti karıştırıyorum çok daha lezzetli oluyyyoo bi dene cnm

    ellerine sağlık nefis görünüyoo
     
  6. 29 Ağustos 2009
    Konu Sahibi : chaiga
  7. BenGulNR

    BenGulNR ALLAHIMA ŞÜKÜRLER OLSUN:) Üye

    Katılım:
    9 Mart 2007
    Mesajlar:
    1.306
    Beğenildi:
    2
    Ödül Puanları:
    106
    çok güzel görünüyor ellerine ve emeğine sağlık tatlım

    bende bu tarifin şerbetli olanını yemiştim hala tadı damağımda

    olsada yesemcokacimcoook
     
  8. 6 Ocak 2010
    Konu Sahibi : chaiga
  9. olgu35

    olgu35 ölümden başkası yalan Pro Üye

    Katılım:
    11 Ağustos 2009
    Mesajlar:
    3.424
    Beğenildi:
    2
    Ödül Puanları:
    148
    bende fındık yerine ceviz kullanarak yapıyorum ve mutlaka bir paket krem şanti karıştırıyorum muhallebisine. (*krem şanti muhallebi ılıkken karıştırılıyor) enfes bir lezzet..
     
  10. 13 Ocak 2010
    Konu Sahibi : chaiga
  11. CennetKokulum

    CennetKokulum kuzusu'nun kuması Üye

    Katılım:
    17 Ağustos 2007
    Mesajlar:
    2.793
    Beğenildi:
    31
    Ödül Puanları:
    148
    ite aradıgım tatlı 1 tepsı olsa yerım vallaha tatlı manyagı oldum acaip kalorı ıstegı var
     
  12. 14 Ocak 2010
    Konu Sahibi : chaiga
  13. Akitra

    Akitra kelebekk εїз Pro Üye

    Katılım:
    13 Eylül 2009
    Mesajlar:
    5.790
    Beğenildi:
    5
    Ödül Puanları:
    148
    cok hos bi tatlı a.s.
     
  14. 20 Ocak 2010
    Konu Sahibi : chaiga
  15. askbocugum

    askbocugum gomşumuz oluyoda bizim Üye

    Katılım:
    8 Ekim 2009
    Mesajlar:
    6.083
    Beğenildi:
    2
    Ödül Puanları:
    146
    akşam yaptım bundan buakşam misafirlerim gelicek çalıştığım için dünakşamdan hazırladım bazılarını bu tatlıyıda yaptım ben çok seviyorum bakalım misafirlerimde beğenicekmi
     
  16. 20 Ocak 2010
    Konu Sahibi : chaiga
  17. zeynep_kurubas

    zeynep_kurubas Popüler Üye Üye

    Katılım:
    2 Ekim 2008
    Mesajlar:
    1.353
    Beğenildi:
    1
    Ödül Puanları:
    106
    iyide şimdi güneş yokki arkadaşlar kadayıfları nasıl kurutucaz
     
  18. 26 Ocak 2010
    Konu Sahibi : chaiga
  19. damla_dila

    damla_dila Aktif Üye Üye

    Katılım:
    18 Ocak 2010
    Mesajlar:
    60
    Beğenildi:
    0
    Ödül Puanları:
    76
    benimde çok sık yaptığım bir tatlıdır ben kadayıfı hazır kadayıf kullanıyorum hani markatlerde paket içinde kızarmış şerbetlenmemiş olan kadayıflardan bahsediyorum çok pratik oluyor elimle küçük parçalar kırıp kavuruyorum hiç uğraşmıyorum kurut derdi filanda olmuyor. bir paket kremşanti ve cevizle daha güzel oluyor birde muhallebiyi yaparken nişastada kullanıyorum hem un hem nişastalı muhallabileri daha leziz buluyorum.