Kadayıflı Pasta

Konusu 'Kekler - Pastalar' forumundadır ve ByNaz tarafından 18 Ağustos 2009 başlatılmıştır.

    18 Ağustos 2009
    Konu Sahibi : ByNaz
  1. ByNaz

    ByNaz Aktif Üye Üye

    Katılım:
    21 Eylül 2008
    Mesajlar:
    48
    Beğenildi:
    0
    Ödül Puanları:
    76
    kadayflı pasta

    kadayıs isteğe göre önce yada sonra (muhallebiden önce veya sonra) kavrulabilir

    1 kg süt
    1 su bardağı şeker
    1 çay bardağı un
    1 çay bardağı mısır nişastası
    1 yumurta
    1 paket vanilya
    istenildiği kadar çiğ kadayıf

    önce 1 çay bardağı un kısık ateşte pembeleşmeyecek kadar kavrulur. Ardından !kg sür, vanilya, nişasta, yumurta ve şeker eklenerek muhallebi kıvamına gelinceye kadar karıştırılarak pişirilir. Muhallebi piştikten sonra 10 dk mikserle çırpılır. Çiğ kadayıflar yağsız olarak isteğe göre tavada veya fırında kavrulur. Kavurduğumuz kadayıfı pastayı yapacağımız kalıbın altına bir miktar serpiştirdikten sonra muhallebi kalıba dökülür. Tekrar muhallebinin üstünü kapatacak kadar kavrulmuş kadayıf serpiştirildikten sonra pasta buz dolabına konur. 1-2 saat soğuduktan sonra servis yapabilirsiniz. Afiyet olsun =)
     
  2. 18 Ağustos 2009
    Konu Sahibi : ByNaz
  3. ByNaz

    ByNaz Aktif Üye Üye

    Katılım:
    21 Eylül 2008
    Mesajlar:
    48
    Beğenildi:
    0
    Ödül Puanları:
    76
    ben yuvarlak borcamda yapıyorum servise hazırlarken daha kolay oluyor. fotoğrafını ekleyemedim şimdi ama en kısa zamanda eklerim herkese afiyet olsun =D
     

    Ekli Dosyalar:

    Son düzenleme: 18 Ağustos 2009