Kadınbudu Köfte

Konusu 'Köfteler' forumundadır ve Elif tarafından 18 Aralık 2008 başlatılmıştır.

    18 Aralık 2008
    Konu Sahibi : Elif
  1. Elif

    Elif Onur Üyesi Pro Üye

    Katılım:
    12 Temmuz 2006
    Mesajlar:
    24.651
    Beğenildi:
    5.190
    Ödül Puanları:
    438
    Öncelikle pirinci ayıklayıp yıkayın. Bol suda 20 dakika civarında haşladıktan sonra soğuk su ile biraz soğutup süzün. Bir tencerede iki çorba kaşığı sıvı yağla ince ince doğradığınız soğanları sote edin. Kıymanın yarıdan azını ilave edip 4-5 dakika kızartmadan kavurun. Başka bir kapta çiğ kıymaya, pişmiş kıymayı, pişmiş pirinci, maydanozu, iki yumurtayı, tuz ve karabiberi katarak iyice yoğurun. Porsiyon başına iki köfte düşecek şekilde kıymayı parçalara ayırıp yassı oval şekil verin.
    Üç yumurtayı derin bir kapta tuz ve karabiber ilave ettikten sonra iyice çırpın. Üç çorba kaşığı sıvı yağı kızartma tavasında kızdırın. Köfteleri undan geçirerek yumurtaya bulayın ve tavada iki tarafı da 5-7 dakika arası kızartın. Köfteler yumurtaya bulanmış olduğundan çabuk yanabilir. Bu nedenle önce hızlı ateşte, bir dakika sonra da kısık ateşte pişirmeyi tercih edin. Kadınbudu köftesini her çeşit kıymadan yapabilirsiniz ancak en ideali pişmiş kıymanın sığırdan, çiğ kıymanın koyundan olmasıdır.