Kağıtta Yaz Türlüsü

Konusu 'Sebze Yemekleri' forumundadır ve Elif tarafından 7 Şubat 2009 başlatılmıştır.

    7 Şubat 2009
    Konu Sahibi : Elif
  1. Elif

    Elif Onur Üyesi Pro Üye

    Katılım:
    12 Temmuz 2006
    Mesajlar:
    24.662
    Beğenildi:
    5.193
    Ödül Puanları:
    438
    [​IMG]



    3 Havuç
    2 Kabak
    1/2 kg İç Bezelye
    200 gr Taze Fasulye
    2 Dolmalık Yeşil Biber
    2 Dolmalık Kırmızı Biber
    3 Taze Soğan
    1 Kuru Soğan
    10 Kiraz Domates
    1 Çay Bardağı Sıvıyağ
    1 Kahve Fincanı Su
    1 Çay Kaşığı Kekik
    Tuz, Karabiber

    Havuçları temizleyip bir parmak kalınlığında dilimleyin. Kabakları temizleyip iri küpler halinde doğrayın. Bezelye tanelerini yıkayıp süzün. Fasulyeleri ayıklayıp yıkayın. Biberlerin çekirdekli kısımlarını çıkarıp şeritler halinde kesin. Taze soğanları temizleyip doğrayın. Kuru soğanı iri küpler halinde doğrayın.
    Sıvıyağı tencerede ısıtıp soğanı pembeleştirin. Sırasıyla havuç, fasulye, bezelye, kabak, biber ve taze soğanları ekleyip kavurun. Su, tuz, karabiber ve kiraz domatesleri ilave edin. Kapağı kapalı olarak 10 dakika pişirin. Suyunu çekince ateşten alın.
    Fırını 180 dereceye ayarlayın. Fırın kalıbını yağlı kağıtla kaplayıp pişirdiğiniz sebzeleri kalıba alın ve kekik serpin Üzerini yağlı kağıtla kapatıp fırında sebzeler yumuşayıncaya kadar pişirin. Kağıttan çıkarıp servis tabağına alın ve sıcak olarak servis yapın.