Kahriya Tatlısı (Mardin)

Konusu 'Yöresel Yemekler' forumundadır ve NILBERA tarafından 1 Eylül 2009 başlatılmıştır.

    1 Eylül 2009
    Konu Sahibi : NILBERA
  1. NILBERA

    NILBERA SeVGi KeLeBeĞi Pro Üye

    Katılım:
    12 Temmuz 2006
    Mesajlar:
    6.271
    Beğenildi:
    82
    Ödül Puanları:
    153
    fotoğrafını bulamadım yapınca ilk fırsatta ekleyecem



    2 adet yufka
    250 gr tuzsuz peynir
    3 çorba kaşığı sıvıyağ
    Şerbet için:
    1 su bardağı şeker
    1 su bardağı su

    Önce şerbet kaynatılır ve soğumaya bırakılır. Yufkalar artı şeklinde kesilir. Ortasına peynir konur, zarf gibi kapatılır. Teflon tavaya yağ konur. Isınınca tavada pembeleşene kadar kızartılır. Şerbete bırakılır 15
    alıntıdır