Kahvaltılık Kolay Pişi

Konusu 'Hamur İşleri' forumundadır ve dayioglu112 tarafından 4 Aralık 2010 başlatılmıştır.

    4 Aralık 2010
    Konu Sahibi : dayioglu112
  1. dayioglu112

    dayioglu112 hırs nefs hanım Üye

    Katılım:
    27 Temmuz 2009
    Mesajlar:
    1.247
    Beğenileri:
    2
    Ödül Puanları:
    38
    Özel Mesaj At






    1 yumurta ile 1 su bard ilik yogurt iyice cirpilir.
    Karisima 1,5 cay kasigi tuz ve yarim cay kasigi karbonat eklenir.
    Kulak memesinden daha yumusak kivama gelinceye kadar un ilave edilir.
    Hamur 3-4 bezeye ayrilir.
    Yarim cm kalinliginda merdane yardimiyla acilir.
    Kare veya dikdortgen sekillere bolunup kizgin yagda kizartilir.
    Kizarmasi cok cabuk oldugu icin basindan ayrilmamak gerek!

    NOT: Beyaz peynir ve pekmezle cok uyumlu oluyor:)
    Son düzenleme: 4 Aralık 2010
  2. 4 Aralık 2010
    Konu Sahibi : dayioglu112
  3. dayioglu112

    dayioglu112 hırs nefs hanım Üye

    Katılım:
    27 Temmuz 2009
    Mesajlar:
    1.247
    Beğenileri:
    2
    Ödül Puanları:
    38
    Özel Mesaj At
    $Fotoğraf-0009.jpg

    $Fotoğraf-0013.jpg

    $Fotoğraf-0010.jpg

    $Fotoğraf-0018.jpg

    Ben bu şekilde "şekilsiz" 21 adet pişi elde ettim.
    Siz benim gibi acele yapmayıp özenirseniz daha çok çıkabilir.
  4. 4 Aralık 2010
    Konu Sahibi : dayioglu112
  5. dayioglu112

    dayioglu112 hırs nefs hanım Üye

    Katılım:
    27 Temmuz 2009
    Mesajlar:
    1.247
    Beğenileri:
    2
    Ödül Puanları:
    38
    Özel Mesaj At
    Bir hata nedeniyle tarifte yazdığım malzemeler silindi.Ben burada tekrar yazayım.

    1. 1 sb ılık yoğurt
    2. 1 yumurta
    3. yarım çay kaşığı karbonat
    4. 1,5 çay kaşığı tuz
    5. Aldığı kadar un
    6. Kızartmak için sıvı yağ

    Kendi hazırladığım sunumu da göstermek istedim.
    Azeri kızı ve Libyana'ya mı özeniyorum ne? :KK9:


    $Fotoğraf-0020.jpg
  6. 12 Aralık 2010
    Konu Sahibi : dayioglu112
  7. Beren

    Beren <3 Üye

    Katılım:
    18 Eylül 2010
    Mesajlar:
    10.977
    Beğenileri:
    31
    Ödül Puanları:
    48
    Özel Mesaj At
    bunu yapmam lazım:nazar:
  8. 14 Aralık 2010
    Konu Sahibi : dayioglu112
  9. joven41

    joven41 Yeni Üye Üye

    Katılım:
    18 Şubat 2010
    Mesajlar:
    185
    Beğenileri:
    1
    Ödül Puanları:
    0
    Özel Mesaj At
    hamuru açarken altına üstüne un ekliyoruz mu?
  10. 14 Aralık 2010
    Konu Sahibi : dayioglu112
  11. dayioglu112

    dayioglu112 hırs nefs hanım Üye

    Katılım:
    27 Temmuz 2009
    Mesajlar:
    1.247
    Beğenileri:
    2
    Ödül Puanları:
    38
    Özel Mesaj At
    Hamur çok katı olmayacak.
    Yapılışında kulak memesi yumuşaklığından daha yumuşak demiştim ama sorun olduğu için tüm yazdıklarım silindi galiba.

    Hamuru açarken un ekliyoruz evet. Un eklemezsek merdaneye yapışır açılmaz.
  12. 15 Aralık 2010
    Konu Sahibi : dayioglu112
  13. cococookie

    cococookie Canım Oğlum Üye

    Katılım:
    19 Ekim 2009
    Mesajlar:
    126
    Beğenileri:
    0
    Ödül Puanları:
    0
    Özel Mesaj At
    aynı tarifin içine 1 silme çay kaşığı toz şeker eklerseniz ve açtığınız dikdörtgen parçalara bıçakla bikaç çizik atar öyle kızartırsanız tarifin ismi "Hanım Parmağı" oluyor . Bi izmir tarifi :) afiyet olsun
  14. 15 Aralık 2010
    Konu Sahibi : dayioglu112
  15. almor

    almor Aktif Üye Üye

    Katılım:
    20 Şubat 2010
    Mesajlar:
    5.829
    Beğenileri:
    62
    Ödül Puanları:
    48
    Özel Mesaj At
    Annemin de canı demin pişi çekmiş yarın teyzene gidelim o yapsın diyordu iyi oldu bu tarifi gördüğüm ben yapıcam yarın. :KK56:
  16. 15 Aralık 2010
    Konu Sahibi : dayioglu112
  17. dayioglu112

    dayioglu112 hırs nefs hanım Üye

    Katılım:
    27 Temmuz 2009
    Mesajlar:
    1.247
    Beğenileri:
    2
    Ödül Puanları:
    38
    Özel Mesaj At
    Ben de İzmirliyim ama bilmiyordum :26:
  18. 15 Aralık 2010
    Konu Sahibi : dayioglu112
  19. dayioglu112

    dayioglu112 hırs nefs hanım Üye

    Katılım:
    27 Temmuz 2009
    Mesajlar:
    1.247
    Beğenileri:
    2
    Ödül Puanları:
    38
    Özel Mesaj At
    Çok masraflı bir tarif değil. Pek yağ çekmiyor. Yapımı da uzun sürmüyor. Bence de deneyin.
    Afiyet olsun :)
Benzer Konular: Kahvaltılık Kolay
Forum Başlık Tarih
Hamur İşleri Kahvaltılık Sütlü Çörek 23 Ağustos 2013
Hamur İşleri Kahvaltılık çıtır 10 Aralık 2008
Hamur İşleri Leziz hamur kızartması (yapımı çok kolay, çatkapı misafir geldi ve işte çözüm...) 27 Mart 2014
Hamur İşleri Kolay Gözleme 22 Şubat 2011
Hamur İşleri Bayram kurabiyesi (resimli) çok kolay ve çooook leziz!!! 9 Ocak 2011