kahvaltılık ev yapımı receller

Konusu 'Reçeller - Marmelatlar' forumundadır ve janet tarafından 29 Nisan 2009 başlatılmıştır.

    29 Nisan 2009
    Konu Sahibi : janet
  1. janet

    janet Popüler Üye Üye

    Katılım:
    12 Aralık 2007
    Mesajlar:
    2.642
    Beğenildi:
    5
    Ödül Puanları:
    106
    incir receli zor ama cok güzel bir recel

    yesil erkek incir diye tabir edilen incirler ya cok kücükler toplanır yada ceviz büyüklüğünde toplanıp cok ince bir sekilde kabukları soyulur

    1 kilo yesil incir
    1 bucuk kilo seker
    beş bardak su
    bir cay kasığı limon tuzu
    üc adet karanfil
    bir paket vanilya

    küçük incirse ön hazırlık yok
    ama eğer büyük incirse kabuklarını soyup tencerede en 15 20 dakika haşlıyoruz
    sonra soğuk su altında soğutuyoruz en az bir iki gün sürekli suyunu değistiriyoruz ve arada sırada elimizle hafif suyunu sıkıyoruz
    sonra tencerede su ve sekerle bir serbet yapıp icine incirleri ekliyoruz kısık ateste suyunun ücte biri kalıncaya kadar pişiriyoruz bir iki karafil atıyoruz bir cay kasığı kadar limon tuzu ve bir paket vanilya bir iki taşım daha kaynatıp bekliyoruz
     
  2. 29 Nisan 2009
    Konu Sahibi : janet
  3. janet

    janet Popüler Üye Üye

    Katılım:
    12 Aralık 2007
    Mesajlar:
    2.642
    Beğenildi:
    5
    Ödül Puanları:
    106
  4. 29 Nisan 2009
    Konu Sahibi : janet
  5. janet

    janet Popüler Üye Üye

    Katılım:
    12 Aralık 2007
    Mesajlar:
    2.642
    Beğenildi:
    5
    Ödül Puanları:
    106
    [​IMG] ve portakal recelim
    bir kilo portakal bir kilo seker portakalın kabuklarını cok ince bir sekilde soyun kücük kücük doğrayın sekeri üzerine döküp cok az bir suyla kısık ateste pisirin suyunu cekmeye başlayınca el blendrıyla iyce püre haline getirin yoksa beyaz kısımları sert oluyor bir iki tasım daha kaynatın hamlık kalmasın isterseniz icine portakal kabuguda rendeleye bilirsiniz özeliklede yaz aylarında cok güzel oluyor mis gibi portakal tadı
     
  6. 29 Nisan 2009
    Konu Sahibi : janet
  7. janet

    janet Popüler Üye Üye

    Katılım:
    12 Aralık 2007
    Mesajlar:
    2.642
    Beğenildi:
    5
    Ödül Puanları:
    106
    [​IMG] ahu dudu recelim
    hazırlık olarak kayınvalidemin bahcesine fidesini dikerek başladık
    cünki burada ve bir cok yerde ahududu satılmıyor herhalde
    sonra bir kilo sekere bir kilo ahududu hesaplayarak güzelce pisirdim zaten cok cabuk eziliyor sonra bir cırpme teliyle iyice cırptım iyce marmelat kıvamına gelsin diye ve sonuc
     
    Son düzenleme: 1 Mayıs 2009
  8. 29 Nisan 2009
    Konu Sahibi : janet
  9. janet

    janet Popüler Üye Üye

    Katılım:
    12 Aralık 2007
    Mesajlar:
    2.642
    Beğenildi:
    5
    Ödül Puanları:
    106
    fırsatım olursa turuc receli ve patlıcan recelide ekleyeceğim bir gün ama patlıcan receli icin postan patlıcanlarının cıkması lazım
     
  10. 4 Ekim 2009
    Konu Sahibi : janet
  11. nese_plamudu

    nese_plamudu şaşkın prenses Üye

    Katılım:
    30 Eylül 2009
    Mesajlar:
    129
    Beğenildi:
    0
    Ödül Puanları:
    86
    arkadasım ıncır recelı ıcın kırece yatırmak sart acı olur yoksa dıyolar bunda acılık oluyo mu ben bayılırım ıncıre ama su kırece yatırma ısı ben hep yıldırdı.
     
  12. 18 Aralık 2009
    Konu Sahibi : janet
  13. nese_plamudu

    nese_plamudu şaşkın prenses Üye

    Katılım:
    30 Eylül 2009
    Mesajlar:
    129
    Beğenildi:
    0
    Ödül Puanları:
    86
    ıncir recelini senin dedigin gibi yaptım guzel oldu,bide portakal recelini denedim onu da sevdiim ,uzun zamandır nete giremiyodum tsk ederim tavsiyen ıcınopuyorumnanaktan
     
    Son düzenleme: 18 Aralık 2009
  14. 27 Şubat 2010
    Konu Sahibi : janet
  15. janet

    janet Popüler Üye Üye

    Katılım:
    12 Aralık 2007
    Mesajlar:
    2.642
    Beğenildi:
    5
    Ödül Puanları:
    106
    [​IMG] turunc recelim
    önce turunçları bir güzel rendeliyoruz sonra dilmler halinde soyup kıvırıp kıvırıp iplige diziyoruz
    turunçları en az üc dört defa suyunu kaynatıp döküyoruz sonrada bir iki gün sürekli suyunu değistiriyoruz (aklınıza ğeldikce değistirinki cabuk tatlansın)
    sonra turuncunuza göre bir seker bir su hesabı yaparak serbetini yapıyoruz kısık ateste suyunu cekip serbeti icene cekene kadar pisirin yarım limonuda parçalar halinde icinde kaynatın
    afiyet olsun
     
    Son düzenleme: 27 Şubat 2010