kakaolu bıscuttı

Konusu 'Bisküviler - Kurabiyeler' forumundadır ve you_know tarafından 26 Şubat 2010 başlatılmıştır.

    26 Şubat 2010
    Konu Sahibi : you_know
  1. you_know

    you_know Ne bu neşe ? Pro Üye

    Katılım:
    13 Mayıs 2009
    Mesajlar:
    18.749
    Beğenildi:
    89
    Ödül Puanları:
    203
    çikolatalı selanik gevreği



    2 su bardağı un
    2 tepeleme yemek kaşığı kakao
    1 çay kaşığı kabartma tozu
    1 silme tatlı kaşığı karbonat
    çay kaşığı ucuyla tuz
    100gr. oda ısısında tereyağı (250gr. paketin yarısından az)
    1 su bardağı tozşeker
    2 adet yumurta
    1 adet yumurta akı
    1 su bardagı fındık

    Un, kakao, karbonat, kabartma tozu ve tuzu birlikte bir kaba eleyin.
    Tereyağını hamur karıştırma kabına alıp mikserle kabarana kadar çırpın.
    Tozşekeri ilave edip eriyip karışana kadar tekrar çırpın.
    Yumurtaları (tek yumurta akı hariç) tek tek ilave edip yedirene kadar çırpmaya devam edin.
    Elediğinizi un karışımını ilave edip tahta kaşıkla karıştırıp harca yedirin.
    Fındıklarıda ilave edip karıştırın.
    Fırın tepsinize tercihen fırın kağıdı ile kaplayın veya yağlayın.
    Elinizi unlayıp hamuru kalın bir rulo haline getirin. Verev olarak ikiye kesip aralıklı olarak tepsiye aktarın.
    Üzerine hafif çırptığınız yumurta akını sürüp tozşeker serpiştirin.
    Önceden ısıtılmış 170C dereceli fırında 25 dakika kadar pişirin.
    Fırından çıkarıp 10-15 dakika dinlendirin. Verev olarak 1-2cm kalınlığında kesip tekrar tepsiye dilim dilim yerleştirin.
    150C dereceye düşürdüğünüz fırında 25-30 dakika daha pişirip fırından alın.