Kakaolu top:)

Konusu 'Tatlılar' forumundadır ve angel_34 tarafından 14 Ağustos 2009 başlatılmıştır.

    14 Ağustos 2009
    Konu Sahibi : angel_34
  1. angel_34

    angel_34 Guest

    Kakaolu Toplar

    Malzemeler :

    300 gr petit beure bisküvi

    1 çay bardağı süt

    2 yemek kaşığı toz şeker

    2 yemek kaşığı kakao

    50 gr eritilmiş margarin

    Hindistan Cevizi

    margarin oda sıcaklığında olmalı eğer topların içinde ki şeker kıtır kıtır ağzıma gelmesin diyorsanız şekeri sütle eritebilirsiniz:)kimi arkadaşlarım kıtır kıtır kimileri erimiş halde seviyo ben 2 türlü de yapıyorum:))

    Kakaolu Toplar

    300 gr petit beure bisküvi

    1 çay bardağı süt

    2 yemek kaşığı toz şeker

    2 yemek kaşığı kakao

    50 gr eritilmiş margarin

    Hindistan Cevizi

    Yapılışı :

    Önce bisküvilerimizi blenderdan geçirip un halie getiriyoruz.Sonra tüm mazemeyi un haline getirdiğimiz bisküvilere karıştırıp homojen bir hal alana kadar yoğuruyoruz.Elimizle küçük parçalar koparıp hamuru yuvarlıyoruz.Yuvarladığımız hamuru önceden hindistan cevizi serptiğimiz yayvan bir kaba koyuyor ve hindistan cevizlerinin topların üzerine yapışmasını sağlıyoruz.Burada hindistan cevizi yerine toz fındık,renkli şekerlemeler veya toz şamfıstığı da kullanabilirsiniz