Kalamar Izgara

Konusu 'Deniz Ürünleri' forumundadır ve Barcman tarafından 20 Ocak 2010 başlatılmıştır.

    20 Ocak 2010
    Konu Sahibi : Barcman
  1. Barcman

    Barcman PR UZMANI Pro Üye

    Katılım:
    1 Mayıs 2007
    Mesajlar:
    10.580
    Beğenildi:
    19
    Ödül Puanları:
    198
    Çok basit ve lezzetli bir yemektir
    Özellikle balık için mangal yaktığımız gün
    Kalamar mevsimiyse Yaparız

    Kalamarları güzelce yıkayıp
    İnce ince doğrayın( Halka şeklinde)
    Doğranmış kalamarları derin bir kaseye koyup
    üstüne 1 tatlı kaşığı karbonat
    1 tatlı kaşığı toz şeker
    Çeyrek limon suyunu sıkıp
    İyice karıştırın
    Birkaç saat buzdolabında marine edin

    İstediğiniz kadar kalamar
    Karbonat
    Limon
    Un

    Kalamarları iyice süzün
    Çöp şişlere geçirip
    Önce hafifçe sıvı yağa sonra una bulayıp Mangalda pişirin
    Afiyet olsun
     
  2. 20 Ocak 2010
    Konu Sahibi : Barcman
  3. Barcman

    Barcman PR UZMANI Pro Üye

    Katılım:
    1 Mayıs 2007
    Mesajlar:
    10.580
    Beğenildi:
    19
    Ödül Puanları:
    198
    [​IMG]
     
  4. 25 Ocak 2010
    Konu Sahibi : Barcman
  5. landsarc

    landsarc minik mucizem :) Üye

    Katılım:
    31 Ocak 2008
    Mesajlar:
    1.444
    Beğenildi:
    59
    Ödül Puanları:
    108
    offf en sevdiğim şeeeycokacimcoook
    barçman ablaa tarif de nefis görünüyor,en kısa zamanda deniycem
    tabi şuan tazesini bulmak çok zor amaa,son zamanları kalamarın
    dondurulmuştan denedin mi abla aynı tarifi
    nasıl olur acabaa
     
    Son düzenleme: 25 Ocak 2010
  6. 26 Şubat 2010
    Konu Sahibi : Barcman
  7. shining

    shining Hoş Geldin Bebeğim Üye

    Katılım:
    11 Mayıs 2009
    Mesajlar:
    1.201
    Beğenildi:
    1
    Ödül Puanları:
    106
    Çok teşekkürler tarif için ,, şimdiden iştahım kabardı
     
  8. 26 Şubat 2010
    Konu Sahibi : Barcman
  9. Barcman

    Barcman PR UZMANI Pro Üye

    Katılım:
    1 Mayıs 2007
    Mesajlar:
    10.580
    Beğenildi:
    19
    Ödül Puanları:
    198
    Dondurulmuşu bebek kalamarsa Halk arasındaki adı eşek kalamarı değilsekaydirigubbakcemile3 Aynı lezzette oluyor canım

    Afiyet olsun canım
     
  10. 4 Mart 2010
    Konu Sahibi : Barcman
  11. oOopitipiti

    oOopitipiti Popüler Üye Üye

    Katılım:
    4 Ağustos 2009
    Mesajlar:
    4.593
    Beğenildi:
    1
    Ödül Puanları:
    106
    bayılırım kalamaraaacokacimcoook
    peki bunun yanına sosunu da yapıyomusunuz ben sosunu bi türlü yapamıyorum tarifi varmı sizde?
    genelde kalamar kızartmasıyla sos yenılıyo ama ızgaraya da süper olur bence yacokacimcoook
     
  12. 4 Mart 2010
    Konu Sahibi : Barcman
  13. Barcman

    Barcman PR UZMANI Pro Üye

    Katılım:
    1 Mayıs 2007
    Mesajlar:
    10.580
    Beğenildi:
    19
    Ödül Puanları:
    198
    Kalamarı ızgara yada kavurma olarak yerken sos yapmıyoruz sadece tava kalamarda sos kullanıyoruz canım
     
  14. 21 Nisan 2010
    Konu Sahibi : Barcman
  15. BenmasMavi

    BenmasMavi Yeni Üye Üye

    Katılım:
    19 Şubat 2010
    Mesajlar:
    5.027
    Beğenildi:
    0
    Ödül Puanları:
    0
    Hiç yemedim kalamar.

    Ama tadını merak ediyorum çok cokacimcoook
     
  16. 22 Nisan 2010
    Konu Sahibi : Barcman
  17. Barcman

    Barcman PR UZMANI Pro Üye

    Katılım:
    1 Mayıs 2007
    Mesajlar:
    10.580
    Beğenildi:
    19
    Ödül Puanları:
    198
    Çok güzel tavsiye ederim
     
  18. 30 Nisan 2010
    Konu Sahibi : Barcman
  19. Pink7

    Pink7 ヅ 웃♥♥♥유 &#1 Üye

    Katılım:
    13 Mart 2010
    Mesajlar:
    2.075
    Beğenildi:
    0
    Ödül Puanları:
    106
    Elinize saglık