Kalamar tava

Konusu 'Deniz Ürünleri' forumundadır ve nila16 tarafından 24 Aralık 2008 başlatılmıştır.

    24 Aralık 2008
    Konu Sahibi : nila16
  1. nila16

    nila16 Aktif Üye Üye

    Katılım:
    13 Aralık 2007
    Mesajlar:
    237
    Beğenildi:
    0
    Ödül Puanları:
    86
    hazırlanan karışımın içine kalamarlar atılıp iyice karıştırılır.en az 2 saat dolapta beklemesi gerekir.ne kadar çok beklerse okadar yumuşak ve lezzetli olur.bu karışımdan çıkartılan kalamarlar tek tek unlanarak kızgın yağda kızartılır.Afiyet olsun.

    Kalamarlar yıkanıp süzülür.

    Yarım kilo kalamar.
    Bir limon
    Bir çorba kaşığı şeker
    Bir tatlı kaşıgı karbonat.

    Bir kapta 1 limon suyuna 1 çorba kaşığı şeker,1 tatlı kaşığı tuz,1 tatlı kaşığı karbonat(soda) karıştırılır.
     
  2. 18 Ocak 2012
    Konu Sahibi : nila16
  3. zda

    zda Aktif Üye Üye

    Katılım:
    24 Ekim 2011
    Mesajlar:
    28
    Beğenildi:
    0
    Ödül Puanları:
    31
    çokkk cnm çektiii bayılırım kalamara
     
  4. 21 Mart 2012
    Konu Sahibi : nila16
  5. _cimcime_

    _cimcime_ Ya Fettâh Ya Rezzâk Üye

    Katılım:
    12 Ekim 2007
    Mesajlar:
    913
    Beğenildi:
    2
    Ödül Puanları:
    86
    bayılırım kalamaraaaa