Kalamar Tava

Konusu 'Deniz Ürünleri' forumundadır ve Elif tarafından 29 Aralık 2008 başlatılmıştır.

    29 Aralık 2008
    Konu Sahibi : Elif
  1. Elif

    Elif Onur Üyesi Pro Üye

    Katılım:
    12 Temmuz 2006
    Mesajlar:
    24.595
    Beğenildi:
    5.125
    Ödül Puanları:
    438
    1 kilo kadar kalamarı temizledikten sonra halka halka dilimleyin.ayrı bir kapta yarım şişe soda bir tatlı kaşığı karbonat,yarım limon suyu,bir tatlı kaşığı şekeri karıştırıp kalamarları bu sosla yaklaşık en az 15 dakika kadar ovalayın.(kalamarlar köpürcektir)ne kadar çok ovalarsanız o kadar yumuşak olur.daha sonra buzdolabının alt kısmında en az 2 saat kadar bekletin.kızartma yağını bol koyun.kalamarları tek tek una batırarak(birbirlerine yapışmamalılar)pembeleşene kadar kızratın.kızaran kalamrları kağıt bir havlu üzerine alın.yanına arzu ederseniz mayonezle sos hazırlayabilirsiniz.afiyet olsun.