Kalamar Tava

Konusu 'Deniz Ürünleri' forumundadır ve Elif tarafından 4 Ocak 2009 başlatılmıştır.

    4 Ocak 2009
    Konu Sahibi : Elif
  1. Elif

    Elif Onur Üyesi Pro Üye

    Katılım:
    12 Temmuz 2006
    Mesajlar:
    24.619
    Beğenildi:
    5.145
    Ödül Puanları:
    438
    Kalamarları balıkçınıza ayıklatın. İyice yıkadıktan sonra terbiye ile ovun. Sonra en az 30 dakika dinlendirin. Bacakları gövdelerden ayırın. Bacakları kısa parçalar halinde, gövdeyi ise halkalar halinde doğrayın. Doğranmış kalamarları yeterince tuz katılıp karıştırılmış beyaz una bulayın.
    Fritöze sıvı yağ koyup kızdırın. Kalamarları gruplar halinde fritöze atıp kapağını kapatın. İki dakika sonra çıkarıp kağıt havlu serilmiş servis tabağına alın. Bu işleme kalamarlar bitene kadar devam edin.
    Sıcak servis yapın.
    Notlar: Kalamar çok su içeren ve bu nedenle pişerken etrafa çok yağ sıçratan bir deniz ürünüdür. Bunun için fritöz tercih edilmelidir. Yoksa kapaklı bir tava kullanılmalıdır. Kalamar çok çabuk yanan ve sertleşen bir üründür. Bu nedenle pişirme süresine çok dikkat edilmelidir. Ayrıca tavada yapıyorsanız ateşi iyice kısmanız gerekir. Aksi taktirde kızgın tavanın dibine değen kalamarlar siyahlaşır ve lezzetlerinden çok şey kaybederler.
     
  2. 26 Aralık 2009
    Konu Sahibi : Elif
  3. brunettee

    brunettee Popüler Üye Üye

    Katılım:
    18 Ocak 2009
    Mesajlar:
    2.280
    Beğenildi:
    205
    Ödül Puanları:
    153
    tarif için teşekkürler..kalamara bayılırım..kayseride kalamarı iyi yapan bir mekan yok...rüyalarıma bile giriyor..şimdi olsa ne güzel olurdu...
     
  4. 30 Nisan 2010
    Konu Sahibi : Elif
  5. Pink7

    Pink7 ヅ 웃♥♥♥유 &#1 Üye

    Katılım:
    13 Mart 2010
    Mesajlar:
    2.075
    Beğenildi:
    0
    Ödül Puanları:
    106
    Elinize saglık