KALBURA BASTI/sivas

Konusu 'Yöresel Yemekler' forumundadır ve Elif tarafından 24 Ocak 2009 başlatılmıştır.

    24 Ocak 2009
    Konu Sahibi : Elif
  1. Elif

    Elif Onur Üyesi Pro Üye

    Katılım:
    12 Temmuz 2006
    Mesajlar:
    24.662
    Beğenildi:
    5.193
    Ödül Puanları:
    438
    [​IMG]



    1 çay bardağı yoğurt
    1 çay bardağı sıvıyağ
    1 adet yumurta
    1 çay kaşığı karbonat (veya kabartma tozu)
    1 çay kaşığı tuz
    Alabildiğince un (kulak memesinden çok az katıca bir hamur yapılacak)
    Kızartmak için;
    1 su bardağı sıvıyağ

    Derin bir karıştırma kabının içine yumurtayı kırın, yoğurt, sıvıyağ, tuz ve karbonatı ekleyin.
    Bir taraftan da azar azar ve yavaş yavaş un ilavesiyle hamuru toplamaya ve yoğurmaya başlayın.
    Kulak memesinden çok az sert olacak bir hamur elde ettiğinizde, ılık bir yerde en az 20 dakika dinlenmeye bırakın.
    Dinlenen ve iyice özleşen hamurdan bir orta boy yumurta büyüklüğünde parçalar koparıp, elinizle yuvarlayıp, sonra da mekik şekline getirin.
    Sonra bu mekik hamurlarını bir halbur ya da rendenin iri gözlerine koyup, tam orta kısmına üç parmağınızla bastırıp, dışkırmına rendenin ya da kalburun şeklini çıkarıp, elinizi kendinize doğru çekin.
    Geniş bir tavadaki çok kızgın olmayan yağda, orta ateşte kızartmaya koyun.
    Kızaran hurmaları sıcak veya ılık olarak servise sunun.

    alıntı
     
  2. 24 Ocak 2009
    Konu Sahibi : Elif
  3. hazaldt2008

    hazaldt2008 Aktif Üye Üye

    Katılım:
    5 Temmuz 2008
    Mesajlar:
    268
    Beğenildi:
    0
    Ödül Puanları:
    86
    merhabalar kaynanam kızımın mevlitinde yapmıştı ilk ve son kez o zaman yedim cok beğenmiştim tarifi yazdım en kısa zamanda deneyeceğim...teşekkürler....
     
  4. 18 Nisan 2013
    Konu Sahibi : Elif
  5. de_niz

    de_niz Yol arkadaşım Üye

    Katılım:
    28 Ocak 2013
    Mesajlar:
    5.483
    Beğenildi:
    85
    Ödül Puanları:
    93
    Ellerine sağlık şekercim harika görünüyo