Kalburabastı / Resimli

Konusu 'Tatlılar' forumundadır ve crescentmoon tarafından 19 Aralık 2008 başlatılmıştır.

    19 Aralık 2008
    Konu Sahibi : crescentmoon
  1. crescentmoon

    crescentmoon ¢яєѕ¢єηт Üye

    Katılım:
    27 Ekim 2008
    Mesajlar:
    3.349
    Beğenildi:
    2
    Ödül Puanları:
    106
    şerbet için şeker ve suyu kaynatırız, kaynadıktan sonra limonuda ekleyip biraz daha kaynatırız
    unu derince bir kaba koyarız.
    içine tereyağ,yoğurt,sıvı yağ,yumurta,tuz ve karbonat konur.
    hamur yapılır ve hamur 15-20 dk dinlendirilir
    hamurdan küçük parçalar alınır ve rendenin ince tarafına bastırarak açılır.
    içine ceviz konup kapatılır.
    kapattığımız kısım alta gelecek şekilde unlanmış tepsiye dizilir.
    180 derecede biraz pişirilir
    sonra fırın 200 dereceye getirilir
    üzeri kızarana kadar pişirilir
    sıcak tatlıya soğuk şerbet dökülür
    afiyet olsun.
     
  2. 19 Aralık 2008
    Konu Sahibi : crescentmoon
  3. crescentmoon

    crescentmoon ¢яєѕ¢єηт Üye

    Katılım:
    27 Ekim 2008
    Mesajlar:
    3.349
    Beğenildi:
    2
    Ödül Puanları:
    106
    pişmeden önceki şekli

    [​IMG]
    [​IMG]

    buda piştikten sonraki hali: cokacimcoook

    [​IMG]
    [​IMG]
     
    Son düzenleme: 17 Nisan 2009
  4. 26 Aralık 2008
    Konu Sahibi : crescentmoon
  5. crescentmoon

    crescentmoon ¢яєѕ¢єηт Üye

    Katılım:
    27 Ekim 2008
    Mesajlar:
    3.349
    Beğenildi:
    2
    Ödül Puanları:
    106
    kızlar son 2 haftada 2 kere yaptım. tecrübe ettiğim bi durumu paylaşayım.
    tatlıyı yaptıktan sonra 2 gün bekletirseniz daha lezzetli oluyor. şerbetini tam almış oluyor. ilk yapıldığı gün pek iyi olmuyor.
     
  6. 1 Şubat 2009
    Konu Sahibi : crescentmoon
  7. Teknolog

    Teknolog ŞÜPHECİİ..... Pro Üye

    Katılım:
    27 Haziran 2008
    Mesajlar:
    7.962
    Beğenildi:
    6
    Ödül Puanları:
    148
    ellerine sağlık canımm.marifetlli arkadaşıM:)
     
  8. 13 Şubat 2009
    Konu Sahibi : crescentmoon
  9. crescentmoon

    crescentmoon ¢яєѕ¢єηт Üye

    Katılım:
    27 Ekim 2008
    Mesajlar:
    3.349
    Beğenildi:
    2
    Ödül Puanları:
    106
    tşk tatlım. azcuk uğraştırıyo ama değiyo :KK66:
     
  10. 13 Mart 2009
    Konu Sahibi : crescentmoon
  11. esraa33

    esraa33 Aktif Üye Üye

    Katılım:
    8 Şubat 2009
    Mesajlar:
    70
    Beğenildi:
    0
    Ödül Puanları:
    76
    canımmm kalburabastıı bildiğim kadarıyla Malatya Elazığ o taraflara ait sizin ailedede varmı oralı olanlarr ?? ...annem Malatyalı olduğu için yazın Malatyaya akrabalara giderizz sabah kahvaltıya yaparlarr ve reçelle ikram ederler birde onun orjinal bir kalıbı vardı şeklini vermesi için sen rende kullanmışsın demek o da aynı görevi görmüşş :)) ellerine sağlıkk....
     
  12. 10 Nisan 2009
    Konu Sahibi : crescentmoon
  13. crescentmoon

    crescentmoon ¢яєѕ¢єηт Üye

    Katılım:
    27 Ekim 2008
    Mesajlar:
    3.349
    Beğenildi:
    2
    Ödül Puanları:
    106
    yok canım malatya yada elazığla alakam yok.
    zaten kalburabastının o tarafa ait olduğunu falanda duymamıştım.ben nevşehirliyim. bizim o taraflardada yaparlar.
     
  14. 10 Nisan 2009
    Konu Sahibi : crescentmoon
  15. nix

    nix birgül<3beliz Üye

    Katılım:
    1 Kasım 2007
    Mesajlar:
    5.490
    Beğenildi:
    1.755
    Ödül Puanları:
    238
    iç anadoluya ait bi tatlı aslında bizim sivastata sık sık yapılır bayramlarda özel günlerde...bende sivasa ait bilirdim...eline sağlık..
     
  16. 14 Nisan 2009
    Konu Sahibi : crescentmoon
  17. YAMAN

    YAMAN * ben bir anneyim * Üye

    Katılım:
    26 Mart 2009
    Mesajlar:
    5.184
    Beğenildi:
    6
    Ödül Puanları:
    148
    Kesınlıkle deneyeceĞım Çok severım bu tatlıyı teŞekkÜrler
     
  18. 20 Nisan 2009
    Konu Sahibi : crescentmoon
  19. AsiMavi

    AsiMavi &#9829;&#9829;..hosgeldin BeHiCeM..&#9829;&#9829; Üye

    Katılım:
    13 Mayıs 2008
    Mesajlar:
    3.345
    Beğenildi:
    20
    Ödül Puanları:
    148
    gercekten enfes gorunuyo eline saglik canim