Kalburabastı Tatlısı

Konusu 'Tatlılar' forumundadır ve Efsane tarafından 30 Kasım 2008 başlatılmıştır.

    30 Kasım 2008
    Konu Sahibi : Efsane
  1. Efsane

    Efsane bendeniz,güneş55 Üye

    Katılım:
    3 Eylül 2007
    Mesajlar:
    3.789
    Beğenildi:
    22
    Ödül Puanları:
    148
    kalburabastı

    tarif annemin arkadaşı emine teyze'ye ait. bu tatlıyı yaparken emine teyze'nin yaptığı gibi cevizi hamura karıştırabilir ya da annemin yaptığı gibi cevizi hamurun ortasına yerleştirebilirsiniz.
    hamur malzemeleri:
    1 paket yumuşak margarin
    3 su bardağı un
    1 veya 2 kaşık yoğurt
    2 yemek kaşığı sıvıyağ
    1 yumurta
    1 paket kabartma tozu
    içine:
    1 su bardağı dövülmüş ceviz içi
    şerbet malzemeleri:
    2,5 su bardağı toz şeker
    2,5 su bardağı su
    1/4 limonun suyu

    şerbetin hazırlanması:

    1. 2,5 su bardağı suyu ve 2,5 su bardağı şekeri tencereye alın. kaynamaya başladıktan 10-15 dakika sonra 1/4 limon suyunu ekleyin. bir taşım daha kaynatıp soğumaya bırakın.

    hamurun hazırlanması:

    1. 1 paket yumuşak margarin ile 3 su bardağı unu birbirine yedirin. bu karışıma sırayla 1-2 kaşık yoğurt, 2 yemek kaşığı sıvıyağ, 1 yumurta ve 1 paket kabartma tozu ekleyerek hamur yapın. bu hamurun üzerini bezle örterek 10 dakika dinlendirin.

    2. hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar alın. bu parçaları bir kevgirin üzerinde elinizle bastırarak avcunuzun ortası kadar açın. hamurun içine 1 tatlı kaşığı ceviz koyun ve her iki ucunu birbirinin üzerine getirin.

    3. kalburabastıları katlanan kısmı altta kalacak şekilde fırın tepsisine aralıklı olarak dizin. 180C'de 10-15 dakika pişirin. sonra ısıyı 200C'ye getirip üzerinin kızarmasını bekleyin. üzerleri kızarınca fırından çıkarın. sıcak tatlıların üzerine soğumuş şerbeti dökün.



    hamur malzemeleri:
    1 paket yumuşak margarin
    3 su bardağı un
    1 veya 2 kaşık yoğurt
    2 yemek kaşığı sıvıyağ
    1 yumurta
    1 paket kabartma tozu
    içine:
    1 su bardağı dövülmüş ceviz içi
    şerbet malzemeleri:
    2,5 su bardağı toz şeker
    2,5 su bardağı su
    1/4 limonun suyu

    kalburabastı

    tarif annemin arkadaşı emine teyze'ye ait. bu tatlıyı yaparken emine teyze'nin yaptığı gibi cevizi hamura karıştırabilir ya da annemin yaptığı gibi cevizi hamurun ortasına yerleştirebilirsiniz.
    hamur malzemeleri:
    1 paket yumuşak margarin
    3 su bardağı un
    1 veya 2 kaşık yoğurt
    2 yemek kaşığı sıvıyağ
    1 yumurta
    1 paket kabartma tozu
    içine:
    1 su bardağı dövülmüş ceviz içi
    şerbet malzemeleri:
    2,5 su bardağı toz şeker
    2,5 su bardağı su
    1/4 limonun suyu

    şerbetin hazırlanması:

    1. 2,5 su bardağı suyu ve 2,5 su bardağı şekeri tencereye alın. kaynamaya başladıktan 10-15 dakika sonra 1/4 limon suyunu ekleyin. bir taşım daha kaynatıp soğumaya bırakın.

    hamurun hazırlanması:

    1. 1 paket yumuşak margarin ile 3 su bardağı unu birbirine yedirin. bu karışıma sırayla 1-2 kaşık yoğurt, 2 yemek kaşığı sıvıyağ, 1 yumurta ve 1 paket kabartma tozu ekleyerek hamur yapın. bu hamurun üzerini bezle örterek 10 dakika dinlendirin.

    2. hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar alın. bu parçaları bir kevgirin üzerinde elinizle bastırarak avcunuzun ortası kadar açın. hamurun içine 1 tatlı kaşığı ceviz koyun ve her iki ucunu birbirinin üzerine getirin.

    3. kalburabastıları katlanan kısmı altta kalacak şekilde fırın tepsisine aralıklı olarak dizin. 180C'de 10-15 dakika pişirin. sonra ısıyı 200C'ye getirip üzerinin kızarmasını bekleyin. üzerleri kızarınca fırından çıkarın. sıcak tatlıların üzerine soğumuş şerbeti dökün.
     
  2. 30 Kasım 2008
    Konu Sahibi : Efsane
  3. ilayda26

    ilayda26 Yeni Üye Üye

    Katılım:
    23 Aralık 2007
    Mesajlar:
    927
    Beğenildi:
    0
    Ödül Puanları:
    0
    Hani resim göremiyorum?
     
  4. 30 Kasım 2008
    Konu Sahibi : Efsane
  5. Efsane

    Efsane bendeniz,güneş55 Üye

    Katılım:
    3 Eylül 2007
    Mesajlar:
    3.789
    Beğenildi:
    22
    Ödül Puanları:
    148
    EVT CANIM BECEREMEDİM YİNE RESM YÜKLEMEYİ:1no2:Çok üzgünüm çoook
     
  6. 30 Kasım 2008
    Konu Sahibi : Efsane
  7. HanimKelesimiGetir

    HanimKelesimiGetir TEK DİL TEK VATAN Pro Üye

    Katılım:
    20 Mart 2008
    Mesajlar:
    83.316
    Beğenildi:
    34.083
    Ödül Puanları:
    563
    Güneş abla ellerine sağlık sevdiğim tatlılardan biridir Şeniz
     
  8. 30 Kasım 2008
    Konu Sahibi : Efsane
  9. Womanizer

    Womanizer Popüler Üye Üye

    Katılım:
    11 Eylül 2008
    Mesajlar:
    2.739
    Beğenildi:
    5
    Ödül Puanları:
    106
    bayılırım kalburabastıyacokacimcoook

    şerbet dökülmemiş haliyle de rahatlıkla mideye indirebilirimhihoyyyt

    elinize sağlık ben de deneyeceğima.s.
     
  10. 7 Aralık 2008
    Konu Sahibi : Efsane
  11. fatima38

    fatima38 Popüler Üye Üye

    Katılım:
    4 Mart 2008
    Mesajlar:
    2.632
    Beğenildi:
    559
    Ödül Puanları:
    163
    Bu tarif portakalagacı'ndan alınmış sanırım, bende oradan aldım az önce ve yapıcam biraz sonra.
    Keşke alıntı olduğunu yazsaymışsın arkadaşım....
     
  12. 13 Aralık 2008
    Konu Sahibi : Efsane
  13. crescentmoon

    crescentmoon ¢яєѕ¢єηт Üye

    Katılım:
    27 Ekim 2008
    Mesajlar:
    3.349
    Beğenildi:
    2
    Ödül Puanları:
    106
    hemen yargılama yapmasaydınız keşke, tarif emine teyzesine aitmiş.
    sonuçta aynı tatlı tariflerinin birbirine benzerlik göstermesi çok normal.
    benim annemde aynı bu şekilde yapıyor. hatta bayramda bol bol yedik :KK66: teşekkürler, bende yapıcam.
     
  14. 13 Aralık 2008
    Konu Sahibi : Efsane
  15. deniz_yildizi

    deniz_yildizi Canımsın.... Üye

    Katılım:
    13 Mart 2008
    Mesajlar:
    630
    Beğenildi:
    0
    Ödül Puanları:
    86
    tşkler canım tarif için ellerine sağlık:)