Kalburabastı

Konusu 'Tatlılar' forumundadır ve suzande tarafından 29 Nisan 2009 başlatılmıştır.

    29 Nisan 2009
    Konu Sahibi : suzande
  1. suzande

    suzande Aktif Üye Üye

    Katılım:
    16 Nisan 2009
    Mesajlar:
    39
    Beğenildi:
    0
    Ödül Puanları:
    76
    tadı enfes denemenizi tavsiye ederim.



    125 gr. oda ısısında margarin,
    Yarım çay bardağı sıvı yağ,
    1 Çay bardağı irmik,
    2 Çorba kaşığı hindistan cevizi,
    2 Çorba kaşığı pudra şekeri,
    1 Tane yumurta,
    1 Paket kabartma tozu ve vanilin,
    1 Su bardağı ceviz, ( resimdeki gibi içine koymak için)
    Aldığı kadar un
    ŞERBETİ:
    4 su bardağı şeker,
    4 su bardağı su,
    Yarım limon.
    ÜZERİ İÇİN: Hindistan cevizi, toz antep fıstığı, kırık fındık vs ile süsleyin...

    Malzemeden kulak memesi kıvamında hamur yap. Ceviz büyüklüğünde bezeler yuvarlayın. Rendenin tırtıllı kısmına bastırıp içine yarım ceviz koy ve kapat. Yağlanmış tepsiye sırala. Daha sonra 180 derecelik fırında kızarana dek pişir. Bu arada şerbeti hazırlayıp soğutun. Fırından çıkan sıcak kalbura bastıların üzerine ılık şerbeti gezdirerek dökün üzerini başka bir tepsi ile kapatıp soğumasını bekleyin. Üzerini hindistan cevizi, antep fıstığı vs ile süsleyip soğuk servis yapın.