Kamuflaj pasta

Konusu 'Kekler - Pastalar' forumundadır ve Elif tarafından 7 Ocak 2009 başlatılmıştır.

    7 Ocak 2009
    Konu Sahibi : Elif
  1. Elif

    Elif Onur Üyesi Pro Üye

    Katılım:
    12 Temmuz 2006
    Mesajlar:
    24.619
    Beğenildi:
    5.146
    Ödül Puanları:
    438
    [​IMG]



    250 Gr. Ispanak
    4 Yumurta
    3 Kahve fincanı şeker
    3 Kahve fincanı un
    ½ Paket kabartma tozu
    DOLGU MALZEMESİ İÇİN:,5 Su bardağı süt
    1 Paket vanilyalı puding
    1 Su bardağı iri çekilmiş Antep fıstığı
    Biraz damla çikolata(isteğe bağlı)
    ÜZERİ İÇİN:
    1 Su bardağı süt
    1 Paket krem şanti

    Ispanağın sadece yaprak kısımlarını bir tencerede iyice haşlayıp süzün. Blender’dan geçirip püre haline getirin. Oda sıcaklığında ki yumurta ile şekeri köpük köpük oluncaya kadar iyice çırpın. Daha sonra diğer malzemeleri ilave edip biraz daha çırpın
    24 cm. çapındaki bir tepsiye(Keki kolay çıkarabilmek için tepsinin tabanına alüminyum folyo serin) Hamuru eşit olarak yayın.Fırınınızın kek pişirme ayarında üstü hafif pembeleşinceye kadar pişirin. Hafif soğuyunca folyoyu çıkarın.
    Diğer tarafta pudingi pişirin. Keki enine 3 parçaya bölün. Servis tabağına 1. parçayı alıp üzerine puding, Antep fıstığı ve damla çikolatayı döşeyin.
    Diğer parçalarıda aynı şekilde hazırlayıp kalan pudingi en üst kata yayın. Buzdolabında yarım saat dinlendirin. Krem şantiyi hazırlayıp zevkinize göre üzerini süsleyin.
    Afiyet olsun
     
  2. 23 Mart 2013
    Konu Sahibi : Elif
  3. de_niz

    de_niz Yol arkadaşım Üye

    Katılım:
    28 Ocak 2013
    Mesajlar:
    5.483
    Beğenildi:
    85
    Ödül Puanları:
    93
    Çok leziz görünüyo tatlım