Kan deerlerinin yksek kmas

Konusu 'Hematoloji - Kan bilimi' forumundadır ve arhes tarafından 10 Eylül 2009 başlatılmıştır.

    10 Eylül 2009
    Konu Sahibi : arhes
  1. arhes

    arhes Yeni Üye Üye

    Katılım:
    2 Eylül 2009
    Mesajlar:
    33
    Beğenileri:
    0
    Ödül Puanları:
    0
    mrb arkdslar kan testi sonucmda değerlerm yüksek bulundu.böyle bi durumla karşılasan varmı?korkuyorm kötü bi hastalık çıkıcak diye:1no2:ayrıca saçlarımda dökülme ve bazende burnumda hafif kanama oluyor...şimdiden teşekkürler.
     
  2. 10 Eylül 2009
    Konu Sahibi : arhes
  3. Ardayasbu

    Ardayasbu ARDA & ADA Pro Üye

    Katılım:
    12 Şubat 2008
    Mesajlar:
    2.755
    Beğenileri:
    13
    Ödül Puanları:
    38
    kan değerlerinden kastın ne arkadaşım
    elindeki tahlil kağıdında yüksek olan kan değerlerinin karşılığında HCT ( hematokrit)
    ve HB ( hemoglobin) yazıyorsa korkulacak birşey yok çünkü bu kansızlık olmadığını aksine vücudunda kan miktarının oldukça fazla olduğu gösterir. çok nadir durumlarda bunun senin deyiminle kötü birşey olduğu düşünülebilir ama başka bir problemin yoksa kötü birşey değil bu
    kan bağışı yapabilirsin mesela iyi gelir sana hem de bir kişiye faydan dokunmuş olur

    ama dediğim gibi kan değeri derken neden bahsediyorsun bu çok önemli kanda ölçülen binlerce tahlil var
     
  4. 11 Eylül 2009
    Konu Sahibi : arhes
  5. arhes

    arhes Yeni Üye Üye

    Katılım:
    2 Eylül 2009
    Mesajlar:
    33
    Beğenileri:
    0
    Ödül Puanları:
    0
    RDW = H 15.4 cıkmış.ve bu değer koyu yazılmıs. referans aralığı 11.6-14.8 ....hemotoloji testi yüksek olan...teşekkür ederim bu arada:)
     
  6. 11 Eylül 2009
    Konu Sahibi : arhes
  7. arhes

    arhes Yeni Üye Üye

    Katılım:
    2 Eylül 2009
    Mesajlar:
    33
    Beğenileri:
    0
    Ödül Puanları:
    0
    Wbc 7.37 4.60-10.2( referans aralıĞı )
    rbc 6.06 4.04-6.13
    hgb 18.1 12.2-18.1
    hct 53.1 37.7-53.7
    mcv 87.6 80.0-97.0
    mch 29.9 27.0-31.2
    mchc 34.2 31.4-35.4
    rdw h 15.4 11.6-14.8
    plt 255 142-424
    mpv 6.42 0.00-99.9
    pct 0.16 0.00-9.99
    lym 2.08
    mono 0.45
    baso 0.08
    neu 4.7
    eos 0.06
     
  8. 11 Eylül 2009
    Konu Sahibi : arhes
  9. SEHER YILDIZI

    SEHER YILDIZI Aktif Üye Üye

    Katılım:
    19 Temmuz 2007
    Mesajlar:
    2.097
    Beğenileri:
    11
    Ödül Puanları:
    38
    RDW alyuvar dağılım genişliği demektir tam türkçe manasıyla.Alyuvarların büyüklüklerinin dağılımını gösteren bir indextir.RDW nin normalden yüksek olması alyuvarların büyüklüklerinin birbirinden farklı olması anlamına gelmektedir.Tıp dilinde buna anizositoz denmektedir.Demir eksikliği anemisi, kobalamin ve folik asit eksikliklerinde, yenidoğanlarda, hemolizle seyreden hastalıklarda RDW normalden yüksek bulunur. Ayırıcı tanı için hemogramdaki diğer değerleride bilmek gerekmektedir
    arkadaşım korkmana gerek yokmuş şükür bak oku
     
  10. 11 Eylül 2009
    Konu Sahibi : arhes
  11. arhes

    arhes Yeni Üye Üye

    Katılım:
    2 Eylül 2009
    Mesajlar:
    33
    Beğenileri:
    0
    Ödül Puanları:
    0
    yani bu değerlerde endişe edilecek bir durum yokmu:Saruboceq:tesekkürler cnm..
     
  12. 23 Kasım 2009
    Konu Sahibi : arhes
  13. Missy

    Missy CANIM OĞLUM Pro Üye

    Katılım:
    5 Mart 2008
    Mesajlar:
    2.423
    Beğenileri:
    25
    Ödül Puanları:
    38
    Ben de bu soruma cevap arıyorum kafam çok karıştı..kafamçokkarıştı
    Yeni konu açmaktansa burdan paylaşmak istedim umarım bana yardımcı olursunuz. Benim kanımdaki bazı değerler yüksek çıktı biri WBC diğeri ise CRP ...
    acilde bana bakan doktor antıbyotik yazdı ve tekrardan değerlerime baktırmamı söyledi ama o güne kadar içim içimi yer benim çünkü bana net bireşey söylemedi...:uhm:
     
  14. 23 Kasım 2009
    Konu Sahibi : arhes
  15. Missy

    Missy CANIM OĞLUM Pro Üye

    Katılım:
    5 Mart 2008
    Mesajlar:
    2.423
    Beğenileri:
    25
    Ödül Puanları:
    38
    sanırım kimsenin bilgisi yok bu konuda:çok üzgünüm:
     
  16. 25 Şubat 2010
    Konu Sahibi : arhes
  17. _sinope_

    _sinope_ Yeni Üye Üye

    Katılım:
    25 Şubat 2010
    Mesajlar:
    1
    Beğenileri:
    0
    Ödül Puanları:
    0
    wbc ve rbc değerlerim normalin üstünde çıktı nedeni ne olabilir.
     
    Son düzenleme: 25 Şubat 2010