Kandil simidi

Konusu 'Bisküviler - Kurabiyeler' forumundadır ve Elif tarafından 21 Aralık 2008 başlatılmıştır.

    21 Aralık 2008
    Konu Sahibi : Elif
  1. Elif

    Elif Onur Üyesi Pro Üye

    Katılım:
    12 Temmuz 2006
    Mesajlar:
    24.615
    Beğenildi:
    5.142
    Ödül Puanları:
    438
    [​IMG]



    250 gr yumuşak margarin veya tereyağı
    4 çorba kaşığı yoğurt
    1 kahve fincanı sıvıyağ
    1 çorba kaşığı mahlep
    1.5 tatlı kaşığı kabartma tozu
    2 tatlı kaşığı tuz
    1 yumurta sarısı (akı ayrılacak)
    Aldığı kadar un (5 - 6 su bardağı bardak)
    Üzerine için:
    1 yumurta akı, çırpılmış
    Susam

    Hamur için tüm malzemeler karıştırılır, un azar azar eklenir. Kulak memesi kıvamında hamur elde edilene kadar yoğurulur, halka şekli verilip, fırça yardımıyla önce yumurta akı sonra da susama sürülür, yağlanmış tepsiye dizilir 170 derece fırında üstü hafif kızarana kadar pişirilir. Afiyet olsun