Kandil Simidi

Konusu 'Bisküviler - Kurabiyeler' forumundadır ve pembe_bal10cuk tarafından 5 Şubat 2009 başlatılmıştır.

    5 Şubat 2009
    Konu Sahibi : pembe_bal10cuk
  1. agızda dagılan harika bi tuzlu kurabiye
    resimde kalıpla kesilmiş isterseniz küçük simit şekli verebilirsiniz annem bunlardan kandilde yapıp çocuklara dagatırdı



    1 paket yumuşak margarin
    2 adet yumurta sarısı
    1 paket kabartma tozu
    2 yemek kaşığı sirke
    3 yemek kaşığı toz şeker
    1 tatlı kaşığı tuz
    1 cay bardağı sıvıyağ
    2 cay kaşığı mahlep
    aldığı kadar un
    üzerine:
    yumurta akı + susam

    tüm malzemeyi yoğurup, 2 parmak kalınlığında rulo yapın
    her bir ruloyu 2-3 cm eninde parçalara kesip önce yumurta akına sonra susama bulayın.
    200C fırında üzerleri kızarana kadar pişirin
     
  2. 5 Şubat 2009
    Konu Sahibi : pembe_bal10cuk
  3. [​IMG]ALINTI..........
     
    Son düzenleyen: Moderatör: 11 Şubat 2009
  4. 5 Şubat 2009
    Konu Sahibi : pembe_bal10cuk
  5. incitanemtuana

    incitanemtuana EVLI MUTLU IKI COCUKLU :) Pro Üye

    Katılım:
    10 Aralık 2007
    Mesajlar:
    25.557
    Beğenildi:
    21
    Ödül Puanları:
    198
    oh oh yemede yaninda yat valla :)
    harikasin canim bu güzel paylasimlarin icin tsklerrrrrrr
     
  6. 6 Şubat 2009
    Konu Sahibi : pembe_bal10cuk
  7. BeyazLilyum

    BeyazLilyum diplomalı uzman ev hanımı Üye

    Katılım:
    19 Eylül 2007
    Mesajlar:
    2.347
    Beğenildi:
    9
    Ödül Puanları:
    106
    ben bunu sık sık yaparım..evimde koca kavanoz bulunur,çat kapı misafirler için çok ii oluyor,uzun süre dayanıyor ve harika bir tadı var...eşim bayılıyor
     
  8. 6 Şubat 2009
    Konu Sahibi : pembe_bal10cuk
  9. ben bunu küçük simit şeklinde yapıp buzluga atıyorum
    misafir gelince ısıtıyorum fırında sıcak sıcak süper oluyor
     
  10. 7 Şubat 2009
    Konu Sahibi : pembe_bal10cuk
  11. Sympathique

    Sympathique Popüler Üye Pro Üye

    Katılım:
    19 Kasım 2007
    Mesajlar:
    8.706
    Beğenildi:
    45
    Ödül Puanları:
    153
    kandil simidini cok yapardim onceleri hala mahlebim var ama ,kimileri mahlebin tadini sevmiyo oyuzden coktandir yapmiyorum
    ellerine saglik canim
     
  12. 8 Şubat 2009
    Konu Sahibi : pembe_bal10cuk
  13. ben bayılıyorum mahlebin kokusuna ve tadına
    ama bazıları dedigin gibi sevmiyor arkadaşım