Kandil simidi

Konusu 'Bisküviler - Kurabiyeler' forumundadır ve suzande tarafından 29 Nisan 2009 başlatılmıştır.

    29 Nisan 2009
    Konu Sahibi : suzande
  1. suzande

    suzande Aktif Üye Üye

    Katılım:
    16 Nisan 2009
    Mesajlar:
    39
    Beğenildi:
    0
    Ödül Puanları:
    76
    Bu simitleri mutlaka denemenizi tavsiye ederim çünkü çok güzel bir tarif. Bu bir arkadaşımın tarifi. Kendisi bir pastane-cafe nin imalathanesinde çalışyor ve bu simitleri de yapıyorlar. Yani tarif garanti yerden.



    MALZEMELER:
    500 gr. un,
    250 gr. tereyağ veya margarin,
    50 gr süt (1 çay bardağı),
    2 tane yumurta,
    1 tatlı kaşığı tuz,
    1 tatlı kaşığı şeker,
    1 tatlı kaşığı mahlep,
    1 tatlı kaşığı maya,

    Malzemelerden kulak memesi kıvamında hamur yap ve en az 30 dakika dinlendir. Sonra ceviz büyüklüğünde bezelere ayır ve simit şeklinde yap. Yumurta beyazına batır daha sonra susam ve çörek otuna. Fırın tepsisine sırala bir süre yine tepside mayalanması için beklet ve 180 derecelik önceden ısıtılmış fırında fazla kurutmadan pişirin...