Kandil Simidi

Konusu 'Bisküviler - Kurabiyeler' forumundadır ve beyza88 tarafından 27 Aralık 2009 başlatılmıştır.

    27 Aralık 2009
    Konu Sahibi : beyza88
  1. beyza88

    beyza88 Popüler Üye Üye

    Katılım:
    6 Temmuz 2009
    Mesajlar:
    1.726
    Beğenildi:
    0
    Ödül Puanları:
    106
    afiyet olsun:)

    Margarin elle iyice yumuşatılır. Sıvı yağ, yumurtanın sarısı, şeker, tuz, yoğurt ilave edilir, iyice yoğurulur. Yavaş yavaş un ilave edilir. Unun üzerine kabartma tozu da konur. Hamur sertleşene kadar un ilave edilir.

    1 paket margarin
    1 çay bardağı sıvı yağ
    1 yumurtanın sarısı
    2 çay kasığı şeker
    1 çorba kaşığı tuz
    1 çay bardağı yoğurt
    1 yumurtanın akı
    1 kase susam
    Alabildiğince un
    1 paket kabartma tozu

    Hamurumuz kıvama gelince cevizden biraz büyükçe toplar yaparak onlara simit gibi şekil verelim. Yağlı tepsiye dizelim. Hepsini bu şekilde yapınca simitlerimizi bu defa önce yumurtanın beyazına sonrada susama bulayarak yerlerine koyalım. Isıttığımız fırına koyarak pişirelim. Kızarınca fırından çıkaralım. Simitlerimizi soğuyunca tepsiden çıkaralım.