**KANSER** Doğru bilinen yanlış beslenme

Konusu 'Sağlıklı Beslenme' forumundadır ve green olive tarafından 23 Aralık 2008 başlatılmıştır.

    23 Aralık 2008
    Konu Sahibi : green olive
  1. green olive

    green olive Popüler Üye Üye

    Katılım:
    13 Haziran 2008
    Mesajlar:
    891
    Beğenildi:
    5
    Ödül Puanları:
    108
    Ceviz tüketilmesi kanser ve kalp hastalarına iyi geldiği yönündeki bilgiler her zaman geçerli olmamaktadır. Şişmanlık kanseri arttıran bir etmendir.

    - Zararsız olduğu, kolesterol içermediği söylenen yağlı gıdaların (zeytinyağı veya kuru yemiş de dahil) çok miktarda alınmasının obeziteye yol açabileceği unutulmamalıdır.

    - Hiçbir bitki karışımı ya da vitamin kapsülü takviyesinin, bilimsel olarak kanserden koruyucu etkisi saptanmamıştır, bunlar asla doğal besinlerin yerini tutamamaktadır.

    - Kanser hastalarına bolca soya ürünü tüketilmesi yönündeki tavsiyeler doğru değildir. Çünkü, soyanın içindeki östrojen hormonuna benzer etkideki maddeler, yüksek dozda alındığında östrojene bağlı gelişebilen meme ve endometrium (yumurtalık ve rahim) kanserlerine yol açabilir.

    - Havucun içinde de bulunan beta-karoten maddesinin fazla alınması, sigara bağımlılarında akciğer kanseri riskini arttırabilmektedir. Yapılan bir araştırmada, sigara içenlere beta-karoten tableti verildiğinde, ölüm oranlarının arttığı tespit edilmiştir. Bu havucun tüketilmemesi anlamı taşımaz aksine sigara içenlerin sigarayı bırakmaları daha yaşamsaldır. Havuç günlük gıda alımı içinde taze olarak yenilebilir.

    - Antioksidan özelliği olan domates, brokoli ve lahana gibi gıdaların tüketilmesinin kanserden koruduğuna dair veriler yeterli değildir.

    - Aspartam ve sakarin gibi yapay tatlandırıcıların kansere neden olduğu bilgisi ispatlanmamıştır.

    - Genetiği değiştirilmiş gıdaların, kanser riskini artırdığına dair bilimsel bir bulgu yoktur.

    - Fazla kırmızı et tüketiminin doğrudan kansere etkisi vardır.

    - Kahve tüketiminin kansere neden olduğu ve yeşil çayın kanserden koruduğuna dair bilimsel bir bulgu yoktur.

    - Hazır gıdalardaki katkı maddelerinin, uygun oranlarda kaldığı takdirde kanser yapıcı etkisi mevcut değildir.

    - Cep telefonlarının kanser yaptığına dair bir bulgu yoktur.

    HÜRRİYET 23/12 TARİHLİ HABERİNDEN ALINTIDIR...
     
  2. 26 Ocak 2009
    Konu Sahibi : green olive
  3. dodo

    dodo 53 Üye

    Katılım:
    20 Ocak 2009
    Mesajlar:
    115
    Beğenildi:
    1
    Ödül Puanları:
    106
    Havucu çok yediğim bir dönemde sigarayı birden tiksinerek bırakmıştım. Acaba havuç mu sebep oldu buna. Galiba bir buluşa imza attım kızlar :)

    Neyse çok havalara girmeyeyim, öyle bir şey olsa bana kalmazdı bulması...

    Paylaşım için teşekkürler güzelim.
     
  4. 31 Ocak 2009
    Konu Sahibi : green olive
  5. maviska

    maviska Aktif Üye Üye

    Katılım:
    23 Eylül 2007
    Mesajlar:
    18
    Beğenildi:
    0
    Ödül Puanları:
    76
    gazetelere inanmak ta doğru değil bu arada...gazeteler insanların merak ettiği konuları bilerecek açıyorlar, yazacak bir şey yoksa bile...yeşil çayı, lahananın ve brokkolinin kansere karşı koruma olarak kanıtlanmıştır...bir kaç ay önce bir gazete kansere karşı koruna yolları bir broşür çıkardı, bir kaç tane saçma sapan bilgiler vardı içinde, belliki taaa kaç yıl önce tartışılan konular, onun için gazetelere inanmayın. gazete para kazanıyor, sizin sağlığınızı pek düşünmez. ben sağlık yaşamı çok meraklıyım, bu konuları çok okuyorum, yabancı dillerde, ingilizce, rusça ve eğer bir şey gerçekten merak ediyorsanız ama emin değilseniz en azında interneti açın bir kaç tane sitede bilgileri karşılaştırın