Kanserin ,zayıf noktası saptandı

Konusu 'Onkoloji - Kanser ve Türevleri' forumundadır ve SHADOWGIRL tarafından 29 Aralık 2007 başlatılmıştır.

    29 Aralık 2007
    Konu Sahibi : SHADOWGIRL
  1. SHADOWGIRL

    SHADOWGIRL Popüler Üye Üye

    Katılım:
    6 Ağustos 2007
    Mesajlar:
    957
    Beğenildi:
    22
    Ödül Puanları:
    108
    “Bibere acı tadı veren madde, kanserli hücreleri yok edebiliyor”. İngiliz bilimadamları, bu tespitlerini “kanserin zayıf noktasını saptadık” sözleriyle değerlendiriyor ve keşfin yeni kanser ilaçlarının üretiminde alternatif olabileceğine inanıyor.Kansere karşı mücadelede alınan yol ümit vadediyor. İngiltere’deki Nottingham Üniversitesi’nde yürütülen bir araştırmada, acı biberin içindeki “Capsaicin” adlı maddenin kanserli hücreleri yok etmede başarılı olduğu ortaya çıktı.


    “Capsaicin”, kırmızı, yeşil ya da Meksika cinsi biberlerde bulunan ve bu sebzelere acı tadı veren madde.

    Uzmanlar, tıp dünyasının daha önce eklem romatizmasına bağlı ağrıları kesmekte kullandığı bu maddenin kanseri yenmede de önemli bir rol oynayacağı görüşünde.

    Araştırmada, “Capsaicin” maddesinin kanserli hücrelere ulaştığında, bu hücrelerin enerji merkezlerini hedef aldığı tespit edildi.

    “Capsaicin”, ardından bu bölgeyi çalışmaz hale getirerek kanserli hücreleri öldürüyor. Üstelik, bunu yaparken sağlıklı hücrelere de zarar vermiyor.

    Maddenin, özellikle cilt, akciğer ve pankreas kanserlerine yönelik yeni ilaçların üretilmesinde kullanılabileceği belirtiliyor.

    Bilimadamları, her çeşit kanserle mücadelede sağlıklı ve özellikle sebze ağırlıklı beslenmenin önemini de bir kez daha vurguluyor.
     
  2. 30 Aralık 2007
    Konu Sahibi : SHADOWGIRL
  3. network09

    network09 Aktif Üye Üye

    Katılım:
    30 Aralık 2007
    Mesajlar:
    36
    Beğenildi:
    0
    Ödül Puanları:
    76
    evet ya bende biberi hiç sevmemm :KK43: ama ifaydalıysa katlancaz mecburenn :KK70: