Kanserli şişler yapar, damarları tıkar...Cildi karartır ve sarartır...PATLICAN

Konusu 'Bitki Sözlüğü' forumundadır ve Halikarnas tarafından 20 Temmuz 2009 başlatılmıştır.

    20 Temmuz 2009
    Konu Sahibi : Halikarnas
  1. Halikarnas

    Halikarnas DÖNDÜM Pro Üye

    Katılım:
    24 Kasım 2008
    Mesajlar:
    15.417
    Beğenildi:
    30
    Ödül Puanları:
    198
    [​IMG]

    Kanserli şişler yapar, damarları tıkar...

    Cildi karartır ve sarartır. Karaciğerde ve dalakta tıkanıklık yapar


    Hekimlerin hükümdarı İbn-i Sina’dan ‘Şifalı Bitkiler’

    Avrupa’da 700 yıl tıp hocalığı yapan ünü dillere destan, hekimlerin piri İbn-i Sina’nın 'Tıp Kanunu' kitabından bugüne kadar hiçbir yerde rastlamadığınız çok özel formülleriyle şifa bitkilerin reçeteleri…

    Dr. Yaman SÖNMEZ ve Tarihçi Ahmet ALMAZ hazırladı.

    PATLICAN

    Kanserli şişler yapar, damarları tıkar, baş ağrıtır...Patlıcanın tazesi daha iyidir, bayatı iyi değildir. Onun tadı ve içeriği, kati (kalya taşı, potasyum hidrat) denen yiyeceğin tamamıdır.

    İÇERİĞİ: İbn-i Miskeveyh'e göre, o soğuk mizaçtadır; ancak doğru olan, acılık ve yakıcılığının üstünlüğünden dolayı ikinci derecede sıcak ve kuru olduğudur.

    YARARLARI: Sevdanın ortaya çıkmasına sebep olur.

    GÜZELLİK: O, cilt rengini bozar, cildi karartır ve sarartır. Küçük patlıcanı yemek, ciltte döküntüler ve sivilceler meydana getirir.

    ŞİŞLER: Kanserli şişler yapar; cüzzam ve sertlikler meydana getirir.

    BAŞ ORGANLARI: Baş ağrısı ve damarda tıkanıklık, ağızda aft yapar.

    BESLENME: Karaciğerde ve dalakta tıkanıklık yapar. O, bu şekilde pişirilip yenirse, karaciğerdeki tıkanıklığı açar.

    DIŞARI ATAN ORGANLAR: Patlıcan, basur memeleri yapabilir; fakat gölgede kurutulup, ağaç kabuğu gibi sertleştikten sonra dövülerek kullanılırsa, basur memelerine yararlı olur. Patlıcanın kendisinin kabız veya müshil etkisi yoktur. Fakat zeytinyağı ile veya sirke içinde pişirilirse, iyi etkisi olabilir.




    .