Kapama pilav

Konusu 'Pilavlar' forumundadır ve Elif tarafından 25 Aralık 2008 başlatılmıştır.

    25 Aralık 2008
    Konu Sahibi : Elif
  1. Elif

    Elif Onur Üyesi Pro Üye

    Katılım:
    12 Temmuz 2006
    Mesajlar:
    24.653
    Beğenildi:
    5.192
    Ödül Puanları:
    438
    pirinç hariç bütün malzemeler aynı anda tencereye konularak bir süre ara ara karıştırılarak pişirilmeye başlanır.20 dk sonra bütün malzeme tencerenin ortasında toplanır. Üzerine tamamını sıkamdan kapayacak şekilde küçük bir tencere veya çanak yerleştirilir üzerine temiz ve ağır bir taş veya benzeri birşey konur. üzerinden su eklenir. daha sonra önceden ıslatılmış olan pirinç suyu süzülüp ortadaki tencerenin etrafına dökülür. bir kere karıştırıp tencerenin kapağı kapatılıp pişmeye bıarakılır. ara sıra kontrol edilir. pirinçler suyunu çekip piştiğinde ocaktan indirilir. bir süre beklenir. taş ve tencere kaldırılır. ama malzeme birbirine karıştırılmaz. afiyetle yenir