Kara bulgur ve zayıflama

Konusu 'Diyet Yöntemleri ve Deneyimlerimiz' forumundadır ve asegsu tarafından 15 Ocak 2010 başlatılmıştır.

    15 Ocak 2010
    Konu Sahibi : asegsu
  1. asegsu

    asegsu Guest

    merhaba üniversitede okurken yurtta kalan bizden büyük birinin kara bulgur ile zayıfladığını duydum. tam olarak bilmiyorum ama bulguru haşlayıp öğünlerinde yiyormuş. bununla ilgili bilgisi olan varsa lütfen paylaşalım...cokacimcoook
     
  2. 16 Ocak 2010
    Konu Sahibi : asegsu
  3. gulshen

    gulshen Aktif Üye Üye

    Katılım:
    14 Mayıs 2007
    Mesajlar:
    197
    Beğenildi:
    1
    Ödül Puanları:
    86
    sizin dediyiniz karabugdaymi?oyleyse dogru kilo verilir
     
  4. 26 Ocak 2010
    Konu Sahibi : asegsu
  5. asegsu

    asegsu Guest

    evet yanlış olmuş ohaoldumsmile nasıl kullanılıyor bir bilginiz var mı acaba ?
     
  6. 8 Şubat 2010
    Konu Sahibi : asegsu
  7. gulshen

    gulshen Aktif Üye Üye

    Katılım:
    14 Mayıs 2007
    Mesajlar:
    197
    Beğenildi:
    1
    Ödül Puanları:
    86
    onu ustune sicak su dokub aksamdan bekletiyosun bulgur gibi oluyor gun icinde kizdirmadan soguk soguk yiyiyosun
     
  8. 8 Şubat 2010
    Konu Sahibi : asegsu
  9. kara buğday çok besleyicidir. özellikle kolesterolü düşürür, yağ metabolizmasını düzenler. Ama tek başına zayıflatıcı gibi kullanmamak gerekir. ama şöyle bir tarif süper bir öğün olabilir; hem kan şekerinizi düzenlediği için çabuk da acıktırmaz;

    1 çay bardağı kadar haşlayıp, roka, dereotu, marul, 1/2 adet havuç ile birlikte karıştırılır (içine bol sirke ve 1 yemek kaşığı zeytinyağ konulur) üzerine 1 ince dilim peynir veya 1 çay bardağı yoğurt ile birlikte yenebilir
     
  10. 8 Şubat 2010
    Konu Sahibi : asegsu
  11. zeynep_kurubas

    zeynep_kurubas Popüler Üye Üye

    Katılım:
    2 Ekim 2008
    Mesajlar:
    1.353
    Beğenildi:
    1
    Ödül Puanları:
    106
    kara buğday nasıl oluyor arkadaşlar ya ben kepekli esmer bulgur zannettim nerden buluruz bu kara buğdayı
     
  12. 9 Şubat 2010
    Konu Sahibi : asegsu
  13. linguist

    linguist Popüler Üye Üye

    Katılım:
    30 Ağustos 2009
    Mesajlar:
    4.193
    Beğenildi:
    2
    Ödül Puanları:
    148
    evet ya ben hiç denk gelmedim merketlerde falan daha büyük marketleremi bakmam lazım ki?
     
  14. 9 Şubat 2010
    Konu Sahibi : asegsu
  15. Kumdeniz

    Kumdeniz Oğluşum geliyor Üye

    Katılım:
    3 Mart 2009
    Mesajlar:
    1.113
    Beğenildi:
    0
    Ödül Puanları:
    106
    beyaz pirinç yerine bulgur yemek gerekiyormuş. Bulgur pilavı daha uzun süre tok tutuyormuş.
     
  16. 10 Şubat 2010
    Konu Sahibi : asegsu
  17. zeynep_kurubas

    zeynep_kurubas Popüler Üye Üye

    Katılım:
    2 Ekim 2008
    Mesajlar:
    1.353
    Beğenildi:
    1
    Ödül Puanları:
    106
    işte şumu iyi anlamaya çalışıyorum amulyacım bulgurmu buğdaymı senin bahsettiğin kara bulgur dediğin bildiğimiz esmer bulgur yani oda kepekli bulgur oluyor ben kepekli bulgurun kısırlık olanını alıyorum aktarlarda sürekli var onu sıcak suyla ıslatıp içine sadece havuç salatalık rendeleyip bazende kıvırcıkta ekleyip yağsız bol limonlu ve acılı olarak yiyorum süper doyurucu oluyor ama kara buğdayı bilemedim ben
     
  18. 10 Şubat 2010
    Konu Sahibi : asegsu
  19. linguist

    linguist Popüler Üye Üye

    Katılım:
    30 Ağustos 2009
    Mesajlar:
    4.193
    Beğenildi:
    2
    Ödül Puanları:
    148
    int ten araştırmiştım ben ilk bu topiği gördüğümde senin dediğinden farklı kara buğday hatta greçka diye de geçiyomuş adı(yanlış hatırlamıyosam)...